Genoeg 77 over Familie

77 magazine Genoeg·
Dossier: Familie. De krachtigste en meest kwetsbare band

Decembermaand familiemaand, heet het. Welke plaats heeft familie in onze samenleving? En hoe komt het dat familiebanden vaak zo ingewikkeld zijn? Zo hecht en tegelijkertijd zo kwetsbaar?
Met columns van François de Waal en Marieke Henselmans


Portret Low Impact Man
De Vlaming Steven Vromman stofzuigt zonder stroom en doucht met regenwater. Zijn ecologische voetafdruk is nog niet de helft van die van de gemiddelde Belg.

Reportage Lessen in geluk
Docenten Theo Wismans en Jacqueline Boerefijn geven lessen in geluk en zien kinderen voor hun ogen opbloeien. 

 

Interview Alina Nubé: ‘Elke aankoop is een stem’
Alina Nubé was naar eigen zeggen jarenlang een ‘kooplustige zweefteef’. Toen ze bij de Consumentenbond ging werken, vielen de schellen van haar ogen. Over dat proces schreef ze een boek: Domweg gelukkig in de Kalverstraat.

Reportage Consuminderhuis Ons Genoeg

In het Limburgse Landgraaf is onlangs het eerste Nederlandse consuminderhuis geopend. In een voormalig bankgebouw leren mensen hoe je rijk kunt leven zonder veel geld.

 
Handig – Zo doe je meer met minder

Het huishoudboekje van de familie Lanser – Geldpraktijken: met pensioen – De tuin van Annemiek: winterwerk – Koken met genoeg: Luxe hazensoep voor bijna niks – Voor een habbekrats: uit eten – Bitje wijzer: Ubuntu – Dat doe ik lekker zelf: een goede (spaar)lamp kiezen – Make your own: Genoeg-bewaarmap

En door het hele tijdschrift: tips