Hemelse modder

chocolademousse

Magazine – Genoeg 89

Hemelse modder

In Genoeg 89 een portret van Elze Boshart en haar Eerlijke Tafel. Hieronder haar heerlijke recept voor chocolademousse.

Zo simpel en zó lekker!

Chocolademousse met zijdetofu

Voor 8 personen

300 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)

600 g zijdetofu, uitgelekt

6 el bruine basterdsuiker of oerzoet of agavesiroop

snufje zeezout

extra: versgeraspte nootmuskaat of sinaasappelschil

Breek of hak de chocolade in stukjes. Laat de chocolade au bain marie

smelten. Pureer de tofu in de keukenmachine. Voeg de gesmolten chocolade en

naar smaak de suiker toe en meng goed. Voeg nootmuskaat of sinaasappelrasp

toe voor meer smaak. Verdeel de chocomousse over acht schaaltjes en laat

minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Voor meer info en data: www.eerlijketafel.nl