Iedereen een tuin

De redactie van magzine Genoeg‘Onder de appelboom ligt een aards bastion tegen de afleiding, waar je meer dan ergens anders jezelf kunt zijn. Je kunt er zittend of schoffelend je hoofd leegmaken. Je kunt er rustig nadenken en opgaan in de natuur. Het maakt de tuin tot de ultieme plek van het genoeg.’ Ilse Ariens beschrijft het treffend in het themaverhaal in dit nummer: ‘Het tuintje in je hart’.

Ook voor mij is mijn minituintje in het hart van de stad de plek waar ik tot mezelf kan komen. Steeds als ik daar ‘s morgens even met mijn boterham en koffi e zit, tref ik mevrouw Rust-in-mijzelf, als altijd
geduldig wachtend tot ik weer eens langs kom: ‘Hallo, ben je daar weer?’ En ik, een beetje blozend: ‘Ja, ik was je even vergeten in de drukte.’
Het is te heerlijk buiten in mijn kleine tuintje. Deadlines worden rekbaar, to-do-lijstjes wachten in huis tot ik ze weer ontdek. Ik knutsel mijn droomtuin in een doosje. De eerste lentezon houdt me warm. Ik geniet van onnuttige zaken. De computer staat uit.
De zon is warm, er staat geen zuchtje wind
Ik hoor het zachte zingen van een tevreden kind.
Het is een wonder dat er toch weer een nieuwe Genoeg van de persen is gerold. Gelukkig regende het af en toe…

Ik wens u samen met de Genoeg-redactie een heerlijke zomer met veel leesplezier. In de tuin. Geen tuin? In deze Genoeg delen vier mensen hun publieke tuingeheimen.
En regent het? Pak dan je potloden, ga naar pagina 16 en kleur jezelf een tuintje in de zon.

Zin om iets nieuws te leren? Kijk dan op pagina 72 in de Genoeg-te-leren-bijlage.

Info en bestellen Genoeg 105 – Zomer 2015