Genoeg lente 2017 | Eco-positief

genoeg lentenummerHet werk voor het lentenummer is bijna af, maar buiten waait nog een gure februariwind. De tv slaat al weken rare taal uit. Zelfs met het geluid uit maakt Trump me al mismoedig. Wat leven we in een vreemde tijd. Heeft het nog zin om je druk te maken overeen duurzame leefstijl? Over genoeg voor iedereen? Soms slaat ook bij mij de twijfel toe. 

Maar die twijfel krijgt gelukkig niet heel lang de kans. De post bezorgt een nieuw boek: De verborgen impact*, waarin Babette Porcelijn de onzichtbare milieu-impact van producten en diensten in beeld brengt en het begrip eco-positief lanceert: ‘Eco-positief laat zien hoe je niet alleen de schade aan het milieu kunt beperken, maar ook een positieve bijdrage kunt leveren door mee te bouwen aan een groene wereld. Daar ligt ruimte voor ver-nieuwing en groei.’  Lees ons interview met Babette Porcelijn op pagina 38.

Ook het verwerken van de betalingen van al onze trouwe abonnees (ja, wij doen alles lekker zelf) geeft reden tot glimlachen. De opmerkingen op de afschriften maken vrolijk: ‘Ik geniet van Genoeg.’ En: ‘Ik kijk er altijd naar uit’.

De opmerkingen op de afschriften maken vrolijk: ‘Ik geniet van Genoeg.’ En: ‘Ik kijk er altijd naar uit’

De telefoon gaat en Anne Marie van der Veen vertelt me over haar zelfgemaakte garderobe van elf kledingstukken waarmee ze dertig combinaties maakt: ‘We moeten niet alleen roepen dat het anders moet. We moeten het gewoon doen’. Laat je door haar inspireren op pagina 30.

Eva Rensman stuurt me haar ‘klereverhaal’, zoals we het in de redactie gekscherend noemen. ‘Is er al iets verbeterd in de kledingindustrie?’ vroeg ze aan diverse organisaties en kledingmerken. De conclusie: het gaat langzaam iets vooruit. Daarom bieden we je in deze Genoeg vooral heel veel inspiratie om die vooruitgang een flinke hand te helpen en in alle opzichten goed gekleed te gaan. Niets houdt ons meer tegen (en zeker Trump niet…).

Heleen van der Sanden, hoofdredacteur

Bestel het Genoeg lentenummer 2017 hier
*Bestel het boek ‘De verborgen impact’ hier, hiermee steunt u tevens Genoeg

Meteen aan de slag? Zamel kleding in voor het goede doel. Zie pagina 24: Genoeg voor elkaar.