Duurzaam elzenhout voor verantwoorde producten

Steeds meer ondernemingen streven niet alleen naar financiële winst, maar ook naar winst voor mens en planeet. Genoeg werkt graag met deze bedrijven samen en biedt hen een podium. Een van die bedrijven is Waschbär. Een eco-webshop met een aanbod van meer dan vijfduizend milieuvriendelijke, biologische en eerlijke producten. In dit artikel speciale aandacht voor hun producten van verantwoord elzenhout.

Het hout voor de meubels van Waschbär komt uit Polen, uit FSC-gecertificeerde bossen. De exploitatie van deze bossen garandeert dat het ecosysteem niet wordt aangetast. De bossen kunnen tot in de verre toekomst blijven bestaan. De hoeveelheid hout die wordt weggenomen uit het bos wordt direct opnieuw aangeplant. Het gaat om elzenhout, afkomstig van de els, een berkensoort. Het zachte maar toch zeer sterke hout heeft een uitstekend ‘sta-vermogen’. Dat betekent dat het bijna niet werkt en niet kromtrekt.

Alles wordt gebruikt

Om lange transportafstanden te vermijden, verwerkt men het hout voor de meubels van Waschbär in Polen zelf. Waschbär werkt hiervoor al jaren samen met de Poolse Meubelmakerij, een traditioneel familiebedrijf (zie foto). Dankzij de opdrachten voor Waschbär werken hier inmiddels veertig mensen. De ambachtelijke meubelmakerij is erop ingericht zo weinig mogelijk houtafval te creëren. Wat er dan toch nog overblijft, wordt door kleine nabijgelegen familiebedrijven verwerkt tot woon­accessoires en kerstdecoraties. De allerlaatste restjes gaan de verwarmingsinstallatie in en fungeren zo als energiebron.

Ecologische verwerking

Conform de richtlijnen van Waschbär worden er zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruikt bij de behandeling van het hout. De lijm is oplosmiddelvrij. De oppervlaktebehandeling gebeurt met zuiver biologische oliewas en oplosmiddelvrije kleurwas van het Duitse merk Biofa.

Cubimo-serie

Populair binnen de collectie massief elzenhouten meubelen van Waschbär is de Cubimo-serie. Dit is een kastensysteem met losse elementen in verschillende hoogtes en breedtes. Daardoor kun je je eigen combinatie maken en de ruimte in je huis, bijvoorbeeld ook onder een schuin dak, optimaal benutten. Naast alle Cubimo-variaties vind je bij Waschbär Nederland ook kleine houten meubelen zoals kastjes, bijzettafeltjes, krukken, ladeblokken en stabureaus.

Elzenhouten cadeautje

Bijzondere decoraties

Waar gehakt wordt vallen spaanders; bij meubelproductie is dat niet anders. De restanten krijgen een eigen bestemming: ze worden omgetoverd tot allerhande decoraties.

Kennismakingsaanbieding: Bestel nu bij Waschbär en ontvang een elzenhouten cadeautje.

Maak je keuze uit het ruime aanbod van meer dan 5.000 duurzame producten bij Waschbaer.nl. 

Je bestelling wordt bezorgd zonder verzendkosten én je ontvangt een elzenhouten cadeautje!

Voordeelnummer 24D 835

Geldig t/m 31 december 2018.
Waschbär kan niet garanderen dat artikelen die je nu bestelt, nog voor de kerstdagen bij jou zijn.