Sprookje

Uitsnede cover Genoeg 107Ik ben prins Assepoester de Wakkerkusser. De prinses (3) ligt te slapen in haar paleis van twee leunstoelen en een gaatjesdeken. Ik moet haar wakker kussen, dat heeft ze me zojuist opgedragen. Voorzichtig kijk ik om een hoekje en vraag zachtjes: ‘Zal ik u een kus geven?’

Als antwoord haalt de prinses, haar oogjes gesloten, een snotje uit haar neus dat ze haar prins aanreikt met een koninklijk gebaar. Vereerd neem ik het prinsessenpulkje in ontvangst…

Maar naderde er geen deadline van de drukker? Zat de eindredactie niet te wachten op mijn redactioneel? En wachtten een paar abonnees niet met smart op nazending van een Genoeg? Ik had toch geen tijd om op te passen en daarom was opa ingeschakeld?
Klopt allemaal, maar de sprookjesprinses had met haar stafje gezwaaid. Dat was het sein voor mijn tienminuten-break.

‘Ga je weer werken oma?’ Ja, ik duik opgewekt achter mijn volgepakte bureau. Met een opgeruimd hoofd ga ik weer aan het werk. Eén ding tegelijk. Mijn redactioneel is al bijna af.

Op adem komen in onze hectische samenleving, we hebben het nodig. In dit nummer vind je een hoop tips en manieren om dat vorm te geven – niet iedereen heeft misschien een prinses bij de hand om wakker te kussen. We hopen je op ideeën te brengen om op adem te komen. Kruip om te beginnen maar eens lekker op de bank in je eigen paleis met deze winterse Genoeg.

Alle medewerkers van Genoeg wensen je fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar, met genoeg tijd om te genieten van het leven.

Info en bestellen Genoeg 107 – Winter 2015