Genoeg lente 2016 | Nieuwe uitlopers

UitsnedeCovergenog108-2016-03-16-om-21Mijn positie is bevoorrecht: ik mag altijd als eerste het nieuwe nummer van Genoeg bekijken. Sterker nog: als hoofdredacteur én vormgever heb ik een aardige vinger in de pap bij het eindresultaat.

In de gure januarimaand wordt het in mijn hoofd al lente, wanneer ik foto’s van uitlopende plantjes en blakende aardbeien selecteer voor de tuinrubriek. En dat lentegevoel groeit bij het vormgeven van ons thema ‘generatie (nooit) genoeg’. Daar horen portretten bij van jonge mensen, van wie sommigen onze eigen ‘uitlopers’ zijn. We vroegen hun: hoe denken jullie over ‘leven met genoeg’?
We wilden namelijk weten: zijn wij als makers van dit tijdschrift over ‘meer doen met minder’ een uitstervend ras, in deze tijden van overvloed en ‘groei moet’? Hoe denkt de Millennial, generatie Y of Z, kortom: de jeugd van tegenwoordig hierover? Wat blijkt: die generatie heeft − hier in het Westen − niet zoveel meer nodig. Bezit vindt ze minder belangrijk, en delen vanzelfsprekend. En − dat vind ik geweldig: ze wíllen niet veranderen… Ze zíjn al anders.
In deze Genoeg lees je niet alleen inspirerende verhalen óver jonge mensen. De redactiekids hebben ook een deel van dit nummer gevuld: ze prijken op de cover (Jasmijn), vulden nieuwspagina’s (Hugo), schreven een recensie (Laura), kookten multiculti met spullen van de Turk (Floor) en googelden een beeld van hun toekomst bij elkaar (Isadora).
Samen met onze ‘redactie-plus’ wens ik je een heerlijke lente en veel inspiratie met deze nieuwste editie van Genoeg.

Info en bestellen Genoeg 108 – Lente 2016
Tip: met actiecode LENTE krijg je 2 euro korting en betaal je € 6,50 inclusief verzendkosten.