De Bullet Journal Methode

Boek De Bullet Journal MethodeEr zijn al heel wat boeken verschenen over de bullet journal, maar nu is er dan eindelijk een boek van de bedenker zelf. Ryder Carroll bedacht tien jaar geleden een systeem waarmee hij als ADD’er orde kon scheppen in zijn – zo hij het zelf noemt – ‘ongeduldige hoofd’. De basis was een leeg notitieboek waarin hij alles samenbracht: zijn agenda, zijn dagboek, zijn to-do lijstjes en zijn aantekeningen.

Orde scheppen

Hij maakte het voor persoonlijk gebruik, maar inmiddels heeft de bullet journal over de hele wereld fans. Er zijn allerlei blogs over de methode en duizenden ‘bujo’-posts op Pinterest en Instagram. Veel boeken die tot nu toe verschenen over de methode, geschreven door navolgers, zijn vooral gericht op het uiterlijk van je bullet journal: hoe maak je mooie pagina’s, mooie tekeningen, mooie letters. Carrolls boek is fundamenteel anders. Het bevat weinig illustraties, veel tekst en is geen doe-boek, maar eerder een handleiding voor zinvol leven. Carroll legt heel gedetailleerd uit hoe je een bullet journal opzet, met veel aandacht voor het waarom van elk onderdeel. Het uiteindelijke doel van je ‘grote notitieboek van alles’: ontdekken wat betekenisvol is en je daarop concentreren.

Ryder Carroll, De Bullet Journal Methode. Lev. €20. ISBN: 9789400510500.

Koop dit boek op Bol.com – daarmee steunt u Genoeg!

Tip!

Voor wie niet alleen wil plannen, maar er plezier in heeft om de pagina’s van zijn bullet journal zo mooi mogelijk te maken: Anne Jorinde Kuiper, Handlettering & Illustratie in je bullet journal. Forte, €17,99. ISBN: 9789491853234