Een vliegende start met Miracle Morning

Reserveer het eerste uur van de dag voor jezelf! Dat adviseert MiracleMorning, en dan krijgt ‘de beste versie van jezelf’ (ja, het is een Amerikaans zelfhulpboek) een vliegende start.

In dat ene uurtje doe je zes dingen die goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling: in stilte zitten, affirmatie, visualisatie, Bewegen (met een hoofdletter), lezen en (in een dagboek) schrijven. Die zes dingen deed ik allemaal afzonderlijk wel af en toe, en hoewel ze voordeel brachten, lukte het nooit ze tot een vaste gewoonte te ontwikkelen. Nu beweert auteur Hal Elrod dat het mogelijk is om van deze hele set tegelijk een goede gewoonte te maken, als je het dertig dagen volhoudt om er een uurtje eerder voor uit je bed te komen.
Een úúr eerder? Je zult maar een druk gezin hebben, of een setje koeien dat gemolken moet worden, of wat voor andere bezwaren er maar bestaan. Elrods verdienste is dat hij zo ongeveer voor al je praktische tegenwerpingen oplossingen aandraagt. En vooral: dat hij mij heeft overtuigd. Ik ben al drie dagen bezig.
Wordt vervolgd. (HS)
Hal Elrod: Miracle Morning. Zes gewoontes om je leven succesvoller te maken voor acht uur ’s ochtends. Kosmos, € 17,50. ISBN 9789021563855.

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg