Insectenkookboek


Insectenkookboek

BOEKEN – Keuken

Insectenkookboek

Wat we wel of niet lekker vinden, is onder meer cultureel bepaald. Dat realiseer je je weer eens als je Het insectenkookboek leest. Onze eerste reactie bij het idee om insecten in onze mond te stoppen, is er een van weerzin.

Maar gebakken mier smaakt een beetje naar chips, weet ik uit ervaring. Tachtig procent van de wereldbevolking eet wél insecten. Mexicanen vinden gepofte mieren heerlijk en in Japan smullen ze van wespen. Een kwestie van wennen dus. Omdat insecten een eiwitbron zijn, worden ze steeds vaker gezien als een alternatief voor vlees, dat vaak niet zo duurzaam is geproduceerd. Vandaar dat Stichting Doen het eerste Nederlandse insectenkookboek wilde sponsoren, geschreven door twee hoogleraren en een kookdocent. Behalve recepten veel wetenswaardigheden, interviews met koks, kwekers, voedingsdeskundigen en foto’s van insecten en insecteneters uit de hele wereld. Inmiddels zijn er verschillende Nederlandse insectenkwekers en enkele winkels waar de eetbare beestjes te koop zijn. Maar nog niet zoveel. Dat is wel lastig als je er zélf mee aan de slag wilt. Want aan het zelf vangen of kweken van insecten wagen ook de auteurs van dit boek zich niet. (MB)

Insectenkookboek

Auteur: Arnold van Huis, Henk van Gurp, Marcel Dicke
Titel: Het insectenkookboek.
Uitgever: Atlas-Contact
Prijs: € 24,95.
ISBN: 978 90 450 20310.

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg!

Delen:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn