Ons eten. Het ware verhaal van de Nederlandse maaltijd


Ons_eten_cover_uitsnede

BOEKEN – even | Koken

Ons eten

Waar haalt Unox de tomaten voor zijn soep vandaan? Aviko de aardappelen voor patat? Albert Heijn de sla in zijn zakjes?

Van Dinther’s aanpak lijkt wel wat op die van het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde.

Culinair journalist Mac van Dinther (de Volkskrant) zocht het uit. Hij ging uitgebreid op bezoek bij, onder andere, waterkerstelers in Ubbergen, gangbare en biologische aardappelboeren in de polder, slatelers in Zuid-Italië en tomatenboeren in Spanje.

Zijn aanpak lijkt wel wat op die van het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde: nieuwsgierig, onafhankelijk, onbevooroordeeld, maar wel betrokken. De praktijk en de dilemma’s van onze voedselproducenten worden gaandeweg zijn zoektocht helder voor het voetlicht gebracht.

Zelf werd Van Dinther op dit idee gebracht door The Omnivore’s Dilemma van Michael Pollan. Maar zijn boek verschilt ook van dat van de Amerikaanse voedseljournalist. Die combineert uitgebreide reportages met sociaaleconomische en cultuurhistorische analyses, terwijl Van Dinthers verhaal een reportage blijft, aangevuld met vijftig recepten. Die geeft Pollan dan weer niet. (MB)

Ons_eten_cover_rxsAuteur: Mac van Dinther

Titel:   Ons eten. Het ware verhaal van de Nederlandse maaltijd

Uitgever: Minestrone

Prijs: € 35,00

ISBN: 9789490028329

Met uw aankoop op Bol.com steunt u Genoeg!