Vegetarisch barbecueën. Ruim 125 originele en gezonde gerechten voor barbecue en grill


vegetarisch_barbequen_uitsnede

BOEKEN – Koken | Zelf doen

Vuur zonder vlees

Voor iedereen die wil barbecueën zonder vlees is er nu een receptenboek voor vegetarisch barbecueën.

Raichlen heeft barbecueën tot kunst verheven, met als hoogtepunt het ‘drievoudig vuur’.

Het legt bovendien uit hoe barbecuevuur te beheersen (geen sinecure zonder aan- en uitknop, zoals op een fornuis).  De Amerikaanse ‘barbecuegoeroe’ Steven Raichlen heeft barbecueën tot kunst verheven, met als hoogtepunt het ‘drievoudig vuur’. Dan heeft de barbecue een koele zone (zonder kooltjes), een matig en een heet vuur. Die termen worden overigens concreet dankzij handige ezelsbruggetjes. Me dunkt dat zelfs een beginner als ik met deze handleiding nog een vuur kan produceren. Ook de verschillen tussen gas- en houtskoolapparaten (de auteur is overtuigd aanhanger van de laatste) en binnenshuis grillen komen aan de orde.

De recepten, met invloeden uit alle hoeken van de wereld, bevatten telkens precieze vuuraanwijzingen. Tofu barbecueën kan dus ook, met een saus van mandarijn en teriyaki bijvoorbeeld. En bataten (zoete aardappels) kun je bereiden met ahornsiroop. Om het af te maken: salsa’s, salades, marinades, chutneys en zelfs toetjes (crème brûlée met chipotle, een peper uit Mexico). Alles overzichtelijk gepresenteerd, met appetijtelijke foto’s.

Marion Rhoen

vegetarisch_barbequen_rxsAuteur: Steven Raichlen

Titel: Vegetarisch barbecueën. Ruim 125 originele en gezonde gerechten voor barbecue en grill.

Uitgever: Karakter

Prijs: € 19,95

ISBN: 9789061129981

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg!