Jong en schuldig. Hoe ik met mijn schulden afrekende


Steendam_Jong_en_Schudig

BOEKEN -·Economie | Besparen | Doe-het-zelf | Consuminderen

Jong en schuldig

 

Maarten Steendam wilde zijn uitstaande schuld van €18.000 aflossen en begon een weblog. Inmiddels is hij van zijn schuld af en is zijn weblog in boekvorm verschenen.

 

‘Uitglijders bij aflossen zijn net als bij stoppen met roken en afvallen helemaal niet erg, als je daarna de draad maar weet op te pakken’

Maarten Steendam wilde zijn uitstaande schuld van €18.000 aflossen en begon een weblog om daarbij een stok achter de deur te hebben. Inmiddels is hij van zijn schuld af en zijn de mededelingen op het weblog in boekvorm verschenen. Het is een vlot en eerlijk verhaal over hoe Maarten omgaat met zijn pogingen uit de rode cijfers te komen. Dat gaat niet altijd even makkelijk, maar “uitglijders bij aflossen zijn net als bij stoppen met roken en afvallen helemaal niet erg, als je daarna de draad maar weet op te pakken”.

Maarten blijft ondanks de tegenvallers de moed erin houden en dat is bewonderenswaardig. Jammer is het dat de tekst zowel in de ik-vorm als in de derde persoon is geschreven en dat het gebruik van de verleden en tegenwoordige tijd wisselt. Dat maakt het niet altijd lekker leesbaar. Leuk zijn de tips achterin het boek en de ontdekkingen die hij noemt bij het afsluiten van een periode.

 

Jong_en_schuldigAuteur:··Maarten Steendam

Titel:·Jong en schuldig. Hoe ik met mijn schulden afrekende

Uitgever: ·Uitgeverij Van Gennep

Prijs:·· €10,00

ISBN:· 90-5515-752-X

Twedehands via bol.com verkrijgbaar