Boven in de stad. Groentips voor je balkon


Boven_in_de_stad_groentips_uitsnede

BOEKEN – Tuin

Klein tuinieren

Wie een platje van een paar vierkante meter tot zijn beschikking heeft, een geveltuin of een balkon, heeft meestal weinig aan tuinhandboeken.

Liedewij Loorbach wilde groene vingers krijgen in plaats van bruine

Veel informatie kun je, hoe graag je ook zou willen, niet in praktijk brengen wegens ruimtegebrek. Boven in de stad. Groentips voor je balkon bevat alleen het allernoodzakelijkste: namen van potplanten (ook eetbare) en wat rudimentaire informatie over hun behandeling (gieteren, af en toe bijmesten).

Goed, er staat nog wel wat meer in. Want auteur Liedewij Loorbach wilde groene vingers krijgen in plaats van bruine, schrijft ze in haar inleiding. En dus moest ze ook weten of planten in de schaduw horen of niet.

Of ze een- of meerjarig zijn, hoe je sommige exemplaren kunt stekken (gratis extra munt, fuchsia en lavendel) en hoeveel water ze nodig hebben.

Dat is het zo’n beetje, en voor minituiniers is dat genoeg. De indeling van het boekje is handig, de gefotografeerde balkons uit het leven gegrepen, zonder extra styling. In de schrijfstijl doet Loorbach haar best om elke associatie met duf en oud en belegen te voorkomen. Het is een boekje voor twintigers en dertigers, die groen blijkbaar associëren met oud.

Maar ook veertigers en ouder hebben er wat aan. (MR)

Boven_in_de_stad_groentips_rxsAuteur: Liedewij Loorbach

Titel: Boven in de stad. Groentips voor je balkon

Uitgever: Kosmos

Prijs: € 15,00

ISBN: 9789021547572

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg