Paradijs in de polder

Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens, bekend van kamelentochten door de Sahara, gaat op zoek naar de ziel van het Nederlandse landschap. Ze heeft er een project voor opgezet, waarvan dit boek een onderdeel is. Veel plekken zijn meer dan wat je op een geografische kaart ziet. Ze hebben betekenis voor mensen, mensen voelen zich ermee verbonden.

Arita Baaijens gaat in 2019 op reis door Nederland om dit echte landschap te ontdekken, samen met kaartenmakers, natuurbeheerders en bewoners. Er worden deep maps gemaakt, creatieve kaarten met verhalen, beelden en geluiden die de ziel van een plek weergeven. In haar boek nodigt ze je uit om mee te doen. Het staat vol met oefeningen die je helpen om contact te maken met het landschap en de natuur. Oefeningen om je zintuigen op scherp te zetten en om van de gebaande paden af te gaan. Trek je schoenen uit, hoor de stilte.

In Nederland zijn talloze burgers die bezwaar maken tegen bouwplannen of de kap van bomen. Vaak begrijpen beleidsmakers niet waarom deze mensen zo emotioneel reageren. Misschien moeten die beleidsmakers het boek van Baaijens maar eens lezen. (IA)

Arita Baaijens, Paradijs in de polder. Ontdek wat het landschap je vertelt.

Atlas Contact, €19,99. ISBN: 9789045036021. Website: paradijsindepolder.nl

Koop dit boek op Bol.com – daarmee steunt u Genoeg!