Lees je rijk: Top 10 Boeken die voor je werken

Voor velen is dit een vreemde tijd, er is zo veel veranderd, en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Heb je het idee dat je even de weg kwijt bent, niet weet welke kant op? Het helpt om je brein aan het werk te zetten: lees een goed boek! Kies er eentje uit de Genoeg-top-10

Kies een boek dat voor jou werkt: een boek dat je gelukkiger maakt, je op nieuwe ideeën brengt om meer te doen met minder, of je tot een deskundige maakt op het gebied van besparen. Zo gaat je energie weer stromen!

Met de actiecode: Genoegnieuws krijg je t/m 17 augustus € 3,- vakantiekorting in de Genoeg-winkel.

Hier onze Genoeg-top 10 ter inspiratie:

Recepten en levenslessen uit eigen tuin

Een tuin nodigt uit om tot rust te komen, de gedachten te laten gaan en nieuwe ideeën op te doen. Dat hoeft geen grote tuin te zijn. Ook een paar potten op balkon of vensterbank verspreiden geluk. Hoe dan ook, in de grote of kleine tuin komt de natuur dicht op de huid, haar groeien en bloeien, haar verval, haar ritme dat ook ons leven als mens bepaalt. En als je goed kijkt openbaart de natuur op de koop toe een boel levenslessenLees meer en/of bestel dit boek.

Een handleiding voor een minimalwaste-lifestyle

Tegenwoordig staat het klimaat, de CO2-uitstoot en duurzaamheid volop in de publieke belangstelling. Maar wat kun je zelf doen? De Nederlandse Emily Townley heeft het antwoord: je kunt zonder veel moeite je eigen afvalproductie drastisch verminderen. In Leven zonder afval werkt Emily in 10 stappen toe naar een “minimal waste lifestyle’… Lees meer en/of bestel dit boek.

3d Cover Crisis boek plus kalender

Van rood naar groen!

Dit hulp- en werkboek sleept je de crisis door visie, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor. Met gouden tips voor wat je moet doen om je geldzaken op orde te krijgen en te houden… Lees meer en/of bestel dit boek.

Cover Wegwijzer na de uitvaart

Erven, verdelen en opruimen zonder gedonder

Na de uitvaart dacht je éven klaar te zijn. Maar er komt nog een hele zwik werk aan. De geldzaken van de overledene moeten afgehandeld, misschien een erfenis verdeeld. Er moet een huis vol spullen uitgezocht, verdeeld, opgeruimd, leeggemaakt en misschien verkocht… Lees meer en/of bestel dit boek.

De deeleconomie in de praktijk

Nederland, 2025. Een filmster is in Utrecht voor een interview. We regelen snel een deelauto om erheen te rijden. In Utrecht gebruiken we de parkeerplek van meneer Jansen, die op vakantie is op Jamaica. Het artikel schrijven we aan een Utrechtse keukentafel, geboekt via een werkplekdeelplatform. Eten koken we ’s avonds thuis voor zes mensen: voor ons gezin en voor twee mensen op leeftijd twee straten verder. Zover is het nog niet… Lees meer en/of bestel dit boek.

Hoe je rijk wordt. En blijft.

Veel mensen dromen ervan miljonair te zijn, maar zelden ondernemen ze concrete stappen om rijkdom dichterbij te brengen. Ze hebben geen zin zich te verdiepen in geldzaken en shoppen liever dan dat ze sparen. Bovendien geloven ze niet in hun eigen mogelijkheden. Miljonair worden, dat is weggelegd voor een klein groepje rijke erfgenamen, uitmuntende zakenlieden of loterijwinnaars.Onzin, iedereen kan rijk worden, als je maar wilt en er hard aan werkt, zegt econoom Erica Verdegaal… Lees meer en/of bestel dit boek.

Haal alles uit je voedselcirkel

Velen zijn de weg kwijt in voedselland. Er komt zoveel, vaak tegenstrijdige, informatie over eten op ons af dat we niet meer weten wat we moeten geloven.

Eten uit de buurt helpt om weer meer te vertrouwen op ons eigen gezonde verstand. Het laat zien dat voedselproductie dichter bij huis een aantrekkelijke en begaanbare weg is: gezonder, lekkerder en beter voor boer, natuur, milieu, dierenwelzijn en de wereld. YIMBY, dus, oftewel: Yes In My BackyardLees meer en/of bestel dit boek.

Het succes van het Repair Café

Een stoel met een losse poot, wat moet je ermee? En een broodrooster die niet meer werkt? Een wollen trui met mottengaatjes? Weggooien? Mooi niet!

Martine Postma bedacht het Repair Café, een ontmoetingsplaats in de buurt, waar iedereen met hulp van handige vrijwilligers zijn eigen kapotte spullen kan (leren) repareren.. Lees meer en/of bestel dit boek.

Wat geef je ze mee?

Elke ouder wil kinderen het beste geven. En elke winkel wil aan ouders het duurste verkopen. Dat is het misverstand in een notendop: we verwarren ‘het beste’ met ‘het duurste’.

Zo niet Marieke Henselmans, bespaarkoningin, inspirator, journalist en moeder van drie zonen… Lees meer en/of bestel dit boek.

Minder moeten en je leven vereenvoudigen

”We komen niets tekort, we hebben alles”, zingt Doe Maar in Is dit alles? We zijn vrij en alles is te koop. De keerzijde is dat we in werk en vrije tijd de lat erg hoog leggen. Het resultaat is een duur, overvol en ingewikkeld leven.Met inzet en ambitie is niets mis. Maar wel als je ongemerkt uitgaat van wat er ‘schijnt te moeten’ in plaats van je eigen behoeften.
De luxe van genoeg laat zien dat juist schrappen tot meer voldoening kan leiden… Lees meer en/of bestel dit boek.

Denk aan de actiecode: Genoegnieuws voor € 3,- korting.