Genoeg-achtige scheurkalender

buitenleven kalender

BOEKEN |Besparen | Tuin | Hergebruik

Genoeg-achtige scheurkalender

Helaas, er komt geen Bespaarkalender voor 2012. Maar er is een goed alternatief: de Buitenleven Scheurkalender. En de agenda, die mag er al helemaal wezen.

Kalender en agenda met allerlei handige extraatjes

Sinds september krijg ik regelmatig mailtjes waarin wordt gevraagd: komt er weer een Bespaarkalender voor 2012? Het antwoord is: nee. Ik ben te druk geweest met ander schrijfwerk en boeken. Maar sinds kort voeg ik aan mijn antwoord toe: weet je wat een leuk alternatief is? De Buitenleven Scheurkalender 2012.

Kalender

De Buitenleven Scheurkalender gaat niet over besparen, maar toch komen de onderwerpen enorm overeen: wat zijn de groenten van het seizoen?, Warme Truiendag in februari, uitstapjes, ongedierte in huis en tuin milieuvriendelijk te lijf en andere weetjes, tips voor de tuin, verwijzingen naar leuke sites, twitteraccounts en apps (bijvoorbeeld voor leuke natuurwandelingen in de buurt), jam maken en andere recepten (alleen niet zo veel en nogal summier), Niet-Winkeldag in november enzovoort.

De kalenderblaadjes zijn mooi vormgegeven en geïllustreerd en hebben een Genoeg-achtig extraatje: de achterkant is bedrukt met lijntjes, zodat je ze – eenmaal afgescheurd – als boodschappenbriefje kunt gebruiken. Geweldig! Je kunt ze met de bijgeleverde koelkastmagneet aan de koelkast plakken.

cover buitenleven scheurkalender

Titel: Buitenleven Scheurkalender 2012

Prijs: € 13,95

ISBN: 8710966511961.

Agenda

Buitenleven heeft ook een Agenda 2012 en die is zo mogelijk nog leuker. Ik vind dat hij een Genoeg-sfeertje uitstraalt. Hij is groot met een stevige kaft en elastiek. Normaal gesproken prefereer ik een degelijke Hema-agenda. Maar deze agenda biedt evenveel ruimte en de door mij gewenste indeling (een week op twee bladzijden) en natuurillustraties in rustige kleuren. Voorin zijn een mini-agenda en een kladblokje bijgevoegd. Achterin zitten etiketten (om op je potjes zelfgemaakte jam te plakken), een aantal ansichtkaarten en een transparant hoesje voor bonnen en/of foto’s. Tot slot een soort bouwpakketje voor het maken van een zadenzakje. Nou, dit gaat ‘m worden voor mij, heb zin om ‘m in te richten.

buitenlevenagenda2012Titel: Buitenleven Agenda 2012

Prijs: € 15,95

ISBN: 8710966411964