Vakantieboekentips 2016

Wat zijn de leukste doe-boeken voor de vakantie van 2016? De redactie van Genoeg maakte een selectie voor je.

groen en smakelijkGroen & smakelijk

Bezoekgids voor het bloemen- en voedsellandschap

Deze gids beschrijft meer dan 200 duurzame locaties en activiteiten in Zuid-Nederland en Vlaanderen, van stadsboerderij tot buurtmoestuin en van foodwalk tot bloemenpluktuin. Met aandacht voor historische plekken, oude gewassen en biodiversiteit.

Auteur: Hans van Eekelen

Uitgeverij: KNNV

Prijs: €14,95

Caravanity-Supertrips_cover

Caravanity Supertrips

Toffe korte tripjes

Een overzicht van leuke bestemming voor als je erop wilt met je camper, caravan of tent. Alles binnen 4 uur rijden van Utrecht en daarom zeer geschikt voor last minute tripjes. Geven Buienradar of WeerOnline een stralend weekend? Installeer je op een mooi stekje en ga bootje varen op de Kromme Mijdrecht of bezoek het openluchttheater in Diever.

Auteur: Femke Creemers

Uitgeverij: Kosmos

Prijs: €18,99varrassend vlinders Verrassend vlakbij

Keuze uit: Vlinders & libellen, Vogels of tuindieren

Drie nieuwe natuurgidsen waar je ook als beginner heel goed mee uit de voeten zult kunnen. Veel achtergrondinformatie, een duidelijk overzicht van wat je in welke maand kunt zien en handige soortenlijstjes. Leuk voor de vakantie zijn de tips voor natuurgebieden. Zo maak je van je vogel, vlinder of dierenzoektocht meteen een dagje uit. Tot en met 31 augustus krijg je 3 euro introductiekorting.

Auteurs: Barbara Rijpkema, Tialda Hoogeveen en Jip Louwe Kooijmans

Uitgeverij KNNV

Prijs: €14,95 (vanaf 1 september €17,95)

haak je campingHaak je eigen camping

We zien onszelf al zitten handwerken, knus onder de luifel van de tent. Wat is er dan toepasselijker dan een eigen camping haken? Van tenten en een heuse caravan, tot aan slaapzakken, een kampvuurtje en een piepklein picknickservies. Laat je inspireren en creëer je eigen miniwereld, voor jezelf of voor je kinderen.

Auteur: Kate Bruning

Uitgeverij: Forte

Prijs: €14,95

koken camping

Koken op de camping

Meer dan 200 gerechten om buiten klaar te maken

Je kunt natuurlijk een blik bonen opwarmen, maar zelfs als je het moet doen met één brandertje zijn er smakelijkere maaltijden te bedenken. In dit boek vind je stoofschotels, barbecuegerechten, kampvuurhapjes en lekkere curry’s. Voor kampeerders, maar ook voor achtertuinkoks.

Auteur: Cara Frost-Sharratt

Uitgeverij: Veltman

Prijs: €15