DIY Herfstschatten

Niet alleen eekhoorns halen de buit binnen. Ook wij kunnen ons hart ophalen in de schatkamer van de natuur. Net als mijn kleindochter van vier kan ik het niet laten om tassen vol schatten te verzamelen en mee naar huis te nemen. Herfstbladeren, eikeltjes en ander moois. Gratis materiaal voor urenlang knutselplezier.

lampion

Soms zijn de vondsten zo mooi dat je er alleen nog een mooi plekje voor hoeft te zoeken zoeken, zoals dit lampionnetje van de Physialis. Dit parmantige plantje met eetbare vruchtjes had ik in de koopjeshoek bij het tuincentrum gevonden. Pas toen ik het in de grond wilde zetten ontdekte ik dit prachtige doorkijk-exemplaar.

Eerst drogen

De herfstbladeren die we hebben gevonden droog ik tussen een oude krant met daarop een flinke stapel boeken. Na twee weken zijn ze klaar voor verwerking. Eerst neuzen we rond op internet voor inspiratie en vinden prachtige voorbeelden, die we verzamelen op Pinterest.

Dierentuin

schermafbeelding-2016-10-26-om-17-37-11

Daarna gaan we samen aan de slag. We proberen van alles uit. Kleindochter vindt het prachtig om allerlei beestjes te maken, er ontstaat een hele dierentuin.

entrada-oto_o-2

Ik leef me uit met een witte gelstift en beschilder een aantal bladeren met een stippenpatroon, geïnspireerd door het werk van Elena Nuez.

We zijn er heerlijk een hele middag zoet mee. Daarna zijn de blaadjes op en zijn we een paar originele kunstwerken rijker.

Tip: wil je meteen aan de slag, maar heb je (nog) geen herfstbladeren gedroogd? Maak dan deze leuke bladeren van ijzerdraad: DIY Herfstschatten