Waar doen ze het van? Hoe je rijk wordt. En blijft!

waar-doen-ze-het-vanVeel mensen dromen ervan miljonair te zijn, maar zelden ondernemen ze concrete stappen om rijkdom dichterbij te brengen. Ze hebben geen zin zich te verdiepen in geldzaken en bovendien geloven ze niet in hun eigen mogelijkheden. Miljonair worden, dat is weggelegd voor een klein groepje rijke erfgenamen, uitmuntende zakenlieden of loterijwinnaars.


Onzin, iedereen kan rijk worden, als je maar wilt en er hard aan werkt, zegt econoom Erica Verdegaal. Lezers die al langer een abonnement hebben, zullen haar nog kennen van de geldrubriek die ze jaren schreef voor Genoeg. Ze leerde ons om op een zakelijke, rationele manier naar geld te kijken en precies dat doet ze ook in haar boek. Steek je kop niet in het zand, maar steek de handen uit de mouwen. Los leningen af, maak fi nanciële overzichten, laat elke maand een vast bedrag overboeken naar een spaarrekening.
Verdegaal laat zien hoe miljonairs doen en denken en hoe je dat gedrag kunt overnemen. Ze steken hun geld niet in consumptiegoederen, maar in zaken die hun waarde houden of die geld opleveren. Ze concentreren zich niet op hun inkomen, maar op hun vermogen.

Miljonairs concentreren zich niet op hun inkomen, maar op hun vermogen

Belangrijk zijn ook hun gevoelens over geld. Geld is niet vies en rijk zijn is niet verwerpelijk. Geld geeft je de vrijheid om te leven volgens je eigen opvattingen: ‘Geld is ingeblikt geluk.’ (IA)

cover-waar-doenze-het-van-jpgErica Verdegaal: Waar doen ze het van? Hoe je rijk wordt. En blijft.
Uitgeverij Haystack, €16,95. ISBN 9789461260550

Bestel dit boek nu in de Genoegwinkel voor slechts € 9,95