Klimaatkunst op Utrecht CS

Een jurk van plantenwortels, een printplaat van zaden en een diamant gemaakt van smog. Het is allemaal te zien in het Klimaatmuseum, een pop-up museum op Utrecht Centraal dat je nog tot 2 november gratis kunt bezoeken.

Het Klimaatmuseum gaat over een van de grootste uitdagingen van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en een groot en divers publiek geeft Het Klimaatmuseum een artistiek en hoopvol antwoord op de klimaatcrisis. Het initiatief is nieuw, en het pop-up museum in Utrecht is de allereerste tentoonstelling.

Er doen kunstenaars en ontwerpers mee aan de tentoonstelling. Zo kun je een ring zien van Studio Daan Roosegaarde met een diamant die gemaakt is van smog. En het kweekvlees kookboek van Koert van Mensvoort. Een catalogus van het museum vind je hier.

Op twee avonden zijn er meet-ups met  kunstenaars. Zo is op woensdag 30 oktober biodesigner Emma van der Leest aanwezig. Zij bedacht The Microbial Vending Machine, een snackautomaat vol micro-organismen. Donderdag 31 oktober komt Sun City, een muziektheatercollectief dat voorstellingen, installaties en muziek maakt over de stad van de toekomst.

Je vindt het Klimaatmuseum tot 2 november in de stationshal van Utrecht, ter hoogte van spoor 19-20. Het is dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00.