Vakantiecursus Eenvoudig leven met Genoeg

Zou je wel eenvoudig en duurzamer willen leven, maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe je het vol kunt houden? Ga samen met de makers van magazine Genoeg op avontuur, breng je ideale leven in kaart en ga naar huis met een concreet en persoonlijk plan van aanpak voor een gelukkig leven met Genoeg.

Wat gaan we doen?

We gaan vrolijk aan het werk, individueel maar vooral ook samen. We gebruiken daarvoor hoofd, hart en handen: ons verstand, ons gevoel én onze creativiteit.

Naar huis met een persoonlijk plan

In vijf ochtenden ontwikkel je een Persoonlijk Plan van aanpak voor een gelukkig leven met Genoeg. Dat neem je mee naar huis in de vorm van een mooie map met daarin jouw Schatkaart, een Routeplanner naar je eigen paradijs, jouw ideale huishoudboekje en jouw Verborgen-Impact-Verkleiner.

Er blijft genoeg tijd over om vakantie te vieren en te genieten van het prachtige Ecolonie en de omgeving.

Programma

Dag 1: Genoeg, de balans tussen te veel en te weinig.

We gaan op zoek naar persoonlijke antwoorden: waarvan heb ik te veel, waarvan te weinig? En waarvan heb ik genoeg? Wat wil ik altijd bewaren? We maken een Schatkaart.

Dag 2: Je impact op de aarde verkleinen

We berekenen de verborgen impact van onze aankopen en bedenken manieren om onze impact te verkleinen. Wat heeft voor jou persoonlijk het meeste effect? De resultaten verwerken we in een persoonlijke Verborgen-Impact-Verkleiner.

Dag 3: Je geld of je leven?

Over geld en energie, werk en relaties. Wat ben je waard? Hoe krijg je meer grip op je geld? We onderzoeken het diepgaande verband tussen geld en gevoel en brengen onze idealen in kaart. Hoe maak je een financieel plan om je idealen te realiseren?

Dag 4: Weg gooien bestaat niet.

Over ontspullen en leven met minder afval. Tijd (en geld) over houden. We willen het wel, maar hoe hou je het vol?

Dag 5: Werk in uitvoering

Samen bespreken we onze plannen en ontwikkelen een strategie om ze uit te voeren en vol te houden. Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?

heleen en roos van der sanden

Cursusleiders: Heleen en Roos van der Sanden

Moeder en dochter. Maken het kwartaalblad Genoeg – voor iedereen die meer wil doen met minder – en staan aan het roer van de online Genoeg-community. Heleen is uitgever, hoofdredacteur, vormgever en beeldhouwer. Roos is fotograaf, beeldbewerker en zangeres.

Meer informatie en inschrijven

  • Wanneer: zomervakantie 2019
  • Waar: Ecolonie in de Franse Vogezen
  • Prijs:
€ 195,00 per persoon, inclusief materialen, exclusief overnachten en maaltijden*
  • Cursusduur: maandag- tot en met vrijdagochtend van 9.30 – 12.30 uur
  • Introductie: Zondagavond voorafgaand aan de cursusweek van 20.00-21.00 uur
  • Meer informatie:: stuur een mailtje naar info@genoeg.nl

*Ecolonie biedt diverse verblijfsmogelijkheden

Download hier de reportage over Ecolonie uit Genoeg lente 2017: Ecolonie in Genoeg