Delen doe je zo

Schermafbeelding 2016-03-01 om 23.13.18Nederland, 2025. Een filmster is in Utrecht voor een interview. We regelen snel een deelauto om erheen te rijden. In Utrecht gebruiken we de parkeerplek van meneer Jansen, die op vakantie is op Jamaica. Het artikel schrijven we aan een Utrechtse keukentafel, geboekt via een werkplekdeelplatform. Eten koken we ’s avonds thuis voor zes mensen: voor ons gezin en voor twee mensen op leeftijd twee straten verder.

Zover is het nog niet. Maar het zou allemaal al wel kunnen met de deelmogelijkheden die nu al bestaan. Hoe je daarvan optimaal gebruik kunt maken, lees je in Delen doe je zo. Auteurs Martine Zeijlstra en Robert Visscher dompelden zich anderhalf jaar lang onder in de opkomende deeleconomie.

Martine en Robert brengen de deeleconomie in de praktijk

Ze aten garnalen van buurtgenoten via Thuisafgehaald, liftten mee met een Porsche dankzij Samenrijden, deelden kennis via Konnektid en leenden tuingereedschap via Peerby. Ze reden in een Greenwheels, begonnen een tuin met buurtgenoten en sliepen in vreemde bedden dankzij Airbnb. Daarmee bespaarden ze veel geld en maakten ze hun leven groener, socialer en veel spannender.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 22.55.19Over de auteurs

Martine Zeijlstra en Robert Visscher zijn freelance journalist. Robert werkt onder meer voor dagblad Trouw, Kennislink.nl en Kijk, Martine publiceert in Trouw, in nrc.next en in verschillende universiteitsbladen. Sinds het lentenummer 2013 verzorgen zij de rubriek ‘Zo doe je dat’ in Genoeg, over deelinitiatieven.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 23.13.06Martine Zeijlstra en Robert Visscher. delen doe je zo. De deeleconomie in de praktijk
Prijs: Nu van € 22,50 voor slechts € 9,95. ISBN 978 94 6250 063 1
Bestel hier Delen doe je zo