Eten uit de eerlijke moestuin

Schermafbeelding 2015-03-01 om 12.34.38

Bonen tegen de schutting, sla naast de keukendeur. Annemiek van Deursen benut elke centimeter van haar tuintje om haar eigen groenten te telen. Met de oogst en een handjevol basis-ingrediënten kookt ze heerlijke maaltijden. Vers, gezond en ‘het kost geen kneup’, zegt ze zelf.

‘Het kost geen kneup’

Wat zij kan, kun jij ook, of je nu een moestuin hebt of niet. Het idee is dat je eet wat ‘ma natuur’ geeft: bietjes in februari, courgette in juni. Annemiek legt uit hoe je er in een handomdraai heerlijke gerechten mee maakt. Haar slimme bespaartips, praktische huishoudelijke adviezen en foto’s uit eigen keuken krijg je er gratis bij.

Mijmeringen

Annemiek van Deursen heeft duizenden fans die haar dagboek lezen op mijmeringen.nl. Het gaat over haar eenvoudige, zoveel mogelijk zelfvoorzienende leven. Je leest hoe ze pannen spoelt met regenwater en vlierbessen zoekt aan de bosrand. Maar ook hoe ze in haar gemeente Landgraaf een ‘consuminderhuis’ oprichtte, waar ze mensen leert hoe je tevreden kunt leven met weinig geld.

Bestel dit boek in de Genoegwinkel.
Delen:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn