Nepchampagne knalt net zo lekker

nepchampagne

Als je geen kenner bent en met oudjaar alleen maar champagne opentrekt voor de feestelijke bubbels, kun je net zo goed voor een veel goedkopere mousserende wijn kiezen, zegt slijter-in-ruste André Hendriks. Een voordelige champagne kost toch al snel 20 euro, een fles van een bekend champagnehuis minstens het dubbele.  Als je weet wat er allemaal gedaan moet worden eer zo’n fles opengemaakt kan worden, dan valt dat best te begrijpen, maar de prijs blijft desondanks hoog.

Cava, Asti Spumante en sekt zijn prima alternatieven

“Het is leuk om met een glas bubbels op het nieuwe jaar te toasten”, zegt Hendriks. “Geen enkel probleem, maar haal dan zeker geen champagne in huis. Er zijn genoeg andere heerlijke wijnen die net zo feestelijk aandoen en die aanzienlijk voordeliger zijn in prijs.”

Hij tipt de Cava uit Spanje, een prima mousserende wijn, te verkrijgen in de smaken sec en semi-secco. (droog of half zoet)

En ook, uit Duitsland, Sekt. Met name voor degenen die niet zo van hele droge wijn houden is dit een goed alternatief dat makkelijk in de smaak valt.

Een derde kandidaat voor de nieuwjaarstoast is Asti Spumante, uit Italië.  “Een prachtig alternatief  voor mensen die graag een zoetje in hun wijn hebben.”

De ‘nep-champagnes’ zijn het hele jaar door te verkrijgen voor een bedrag van rond de tien euro.