Prachtige boeken voor een schijntje


HANDIG – Geld | Gezin

Prachtige boeken voor een schijntje

Geef je met sinterklaas graag een boek cadeau, ben je zelf of is je zoon of dochter op zoek naar nieuw leesvoer, sommige uitgevers bieden zeer voordelig pakketten met aantrekkelijke leesboeken aan voor kinderen van alle leeftijden. Veel leuke boeken zijn overigens ook  tweedehands verkrijgbaar.

Foto: Sint komt aan met een boot vol boekenpakketten…

In de herfst zijn de nieuwe ‘boekpakketten’ weer te verkrijgen. Dat zijn pakketten met supervoordelige leesboeken voor kinderen van alle leeftijden, van kleuters tot en met middelbare scholieren. Het meest bekend zijn de zogeheten Lijsters van uitgeverij Wolters/Noordhoff. Samen met docenten Nederlands en hun leerlingen stelt de uitgever de leespakketten samen, waarbij hij rekening probeert te houden met de wensen van beiden. De docenten willen goede kwaliteit en de leerlingen willen moderne literatuur die toegankelijk is, en, natuurlijk, niet al te dikke pillen. De boekpakketten kun je via school bestellen, maar ook rechtstreeks bij de uitgever. Ze worden op school of thuis bezorgd.

Ongelooflijk lage prijzen
Door de hoge oplages en de rechtstreekse levering (dus niet via de boekhandel) kunnen de prijzen ongelooflijk laag blijven. Op dit moment varieert de prijs van een pakket tussen de € 15,- en € 19,- voor vier tot zes boeken. Dat is zo’n € 3 tot € 4,- per boek! Zelfs de literaire pakketten zijn goedkoop. In het pakket Lijsters 2010-2011 voor 16 jaar en ouder zitten nu onder meer boeken van Jan Siebelink, W.F. Hermans, Mensje van Keulen en Saskia Noort. Op de website www.lijsters.nl kun je zoeken in de verschillende leeftijdscategorieën. Daar zie je dat de uitgever ook aantrekkelijke boeken in eenvoudig Engels aanbiedt en een keur aan redelijk geprijsde educatieve spellen (zelfs in Engels, Duits of Frans); examentrainers en boeken waarin de examenstof is samengevat, per vak en per schooltype.

Ook uitgeverij Zwijsen stelt boekpakketten samen – Boektoppers – vooral met bekroonde kinderboeken en voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Boektoppers is er ook voor het voortgezet onderwijs. Kijk voor informatie op http://www.boektoppersvo.nl/

Serie klassiekers
klassieke_boekenBij Bulkboek kun je een abonnement nemen op een serie literaire klassieke boeken in tijdschriftvorm. Het gaat om boeken vanaf de Middeleeuwen tot eind negentiende eeuw, van Karel en de Elegast en de Vos Reinaerde, tot Woutertje Pieterse en de Kleine Johannes. Echte klassiekers dus. Twaalf titels kosten maar € 18, dus € 1,50 per bulkboek.

Weet je welk boek je graag wilt lezen (of cadeau geven), dan kun je natuurlijk ook eerst uitzoeken of het tweedehands verkrijgbaar is. Kijk op boekwinkeltjes.nl of  bol.com tweedehands boeken.

Als je nu bestelt, heb je op tijd een paar leuke sintcadeautjes.