Ga je verhuizen? Check je autoverzekering op bespaarkansen

verhuizen kan lagere premie autoverzekering opleverenWaarschijnlijk is het niet het eerste waar je aan denkt als je gaat verhuizen, maar het vergelijken van autoverzekeringen is juist dan interessant: je nieuwe woonsituatie kan een lagere premie opleveren.

Een verhuizing heeft meestal gevolgen voor de premie van je autoverzekering. Normaal gesproken is het eerste advies om de adreswijziging door te geven bij jouw verzekeraar of tussenpersoon. Maar mocht je nog wat tijd over hebben, dan kun je nagaan of je huidige autoverzekering ook op het nieuwe adres de beste keuze is. Een groot deel van de premie van je autoverzekering wordt namelijk bepaald op basis van je adres. Verzekeraars gaan namelijk altijd na hoe groot het risico op schade en diefstal is een bepaald gebied.

Verhuis je naar een boerderij op het platteland? Dan is het vrij aannemelijk dat de kans op schade een stuk kleiner is dan wanneer je in het centrum van Rotterdam woont. Een verhuizing naar het platteland kan daarom ook een gunstiger premie betekenen. Het premieverschil kan, zo blijkt uit steekproeven, tot honderden euro’s per jaar oplopen. Daarom is het advies om altijd de premies te vergelijken bij een veranderende woon- of  leefsituatie.

Meer of minder kilometers

Betekent jouw verhuizing bijvoorbeeld dat je dichter (of juist verder) bij/van je werk komt te wonen? Dan heeft dit wellicht ook gevolgen voor het aantal kilometers dat je rijdt. Ook dit is een van de factoren waarop jouw premie is gebaseerd. Daarom moet je -wil je een autoverzekering afsluiten – bijna altijd een schatting geven van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Worden er dat meer of minder door een verhuizing? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je meer of minder zal gaan betalen voor je autoverzekering. Ook hier geldt daarom: let goed op de premie en voorwaarden van je autoverzekering. En vergelijk autoverzekeringen dan ook meteen even op basis van je rijgedrag.