De kracht van microkrediet

video oikocreditOikocredit biedt met microkrediet kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden de mogelijkheid om zelfredzaam te worden. De kans om zélf een beter bestaan op te bouwen. Het creëren van sociale impact is de drijvende kracht achter het werk van Oikocredit.

Impact op het leven van ondernemers zoals de Indonesische Mias. Zij runt samen met haar man een afvalrecyclingsbedrijfje. Met een microkrediet via Oikocredit-partner Mitra Bisnis Keluarga hebben ze een tweede locatie kunnen realiseren voor het verwerken van afval. Ze hebben een stenen huis kunnen bouwen, en hun kinderen kunnen naar school. Mias’ droom is om een kleine vrachtwagen te kopen zodat ze het afval makkelijker en sneller kunnen vervoeren.

Een vrouw voorziet in haar eigen inkomen in haar recyclingbedrijfjefoto: © Opmeer reports

Beleggen met impact                                                                                                 

Door te beleggen in microkrediet via Oikocredit helpt u ondernemende mensen zoals Mias met hun droom. U geeft geen geld, u investeert in kleine leningen voor beginnende ondernemers die daarmee zélf aan hun toekomst kunnen bouwen. Daarvoor krijgt u een eerlijk rendement terug. Zo is er een gelijkwaardige relatie tussen de betrokken partijen. Het is met recht een vorm van impact beleggen: uw belegging levert niet alleen financieel rendement op, maar heeft ook een duurzame, positieve maatschappelijke impact.

Ook de Indiase Asha heeft een droom: haar eigen naaiatelier. De werkelijkheid is echter hard, want Asha zou nog jarenlang in een fabriek moeten werken voordat ze haar eigen bedrijf kan starten. Om haar droom waar te maken wil Asha geen geld krijgen, ze wil het lénen. Een microkrediet helpt haar om haar droom te realiseren.

video oikocredit

Eerlijke samenleving

Met het verhaal van Asha hoopt Oikocredit mensen te inspireren anders na te denken over hun geld. Met geld kunnen immers dromen van mensen worden gerealiseerd. Dromen die een bijdrage leveren aan een wereldwijde, eerlijke samenleving waarin bronnen duurzaam worden gedeeld en iedereen de mogelijkheid heeft eigen keuzes te maken om een waardig bestaan op te bouwen. We denken niet de hele wereld te kunnen veranderen, maar als we kunnen bijdragen aan het realiseren van de droom van één vrouw of man, komt een duurzame wereld al een stuk dichterbij.

Meer informatie: Oikocredit

5 redenen om te investeren in mensen

  1. U krijgt een eerlijk financieel rendement
  2. U krijgt een prachtig sociaal rendement
  3. U doet al mee vanaf € 10,- per maand of € 200,- eenmalig
  4. U kunt uw geld kosteloos opnemen
  5. Nog nooit heeft een belegger iets van zijn inleg verloren

Stichting Beheer Oikocredit Nederland Fonds is als beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds opgenomen in het register van de AFM. Het Oikocredit Nederland Fonds is een beleggingsfonds en er zijn risico’s verbonden aan een belegging in het fonds. Meer informatie over deze risico’s op www.oikocredit.nl/beleggen

Lees ook het artikel dat werd gepubliceerd in Genoeg 115 in de rubriek Genoeg voor elkaar: beleggen met impact