Genoeg voor elkaar: beleggen in microkrediet heeft impact

Jouw geld kan het verschil maken in het leven van mensen: een microkrediet begint vaak al bij 50 euro en maakt het kleine ondernemers mogelijk om zelf een duurzaam bestaan op te bouwen. Via Oikocredit rendeert je geld met oneindige impact.

Oikocredit zet zich al meer dan 40 jaar in voor een wereldwijde, eerlijke samenleving waarin bronnen duurzaam worden gedeeld en iedereen de mogelijkheid heeft eigen keuzes te maken om een waardig bestaan op te bouwen. Via Oikocredit kun je beleggen in een microkrediet voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Op die manier krijgen deze ondernemers een kans om zélf een duurzaam bestaan op te bouwen.

Met Oikocredit wordt de wereldeconomie van onderaf aangejaagd. Een microcrediet motiveert ondernemers in ontwikkelingslanden om zelf aan hun toekomst te werken. Dit heeft een enorme sociale impact. Want de praktijk wijst uit dat een ondernemer die dankzij microkrediet een eigen bedrijf kon oprichten, binnen afzienbare tijd zelfstandig rond kan komen. Kinderen kunnen naar school, er is genoeg eten voor de hele familie en gezondheidszorg is betaalbaar en daarmee toegankelijk.

Beleggen met dubbel effect

Bij Oikocredit beleggen in microkrediet voor ondernemers in ontwikkelingslanden garandeert dan ook een dubbel effect: de ondernemer krijgt de kans om zélf financieel stabiel te worden en de belegger krijgt een eerlijk én sociaal rendement. Zo snijdt het mes aan twee kanten: jij doet iets goeds met je geld, een ondernemer in een ontwikkelingsland is in staat om haar of zijn gezin te onderhouden.

Eén belegging, oneindige impact

Van een belegging bij Oikocredit wordt iedere euro goed besteed. Niet één keer, maar vele malen. Want een microkrediet van € 50,- tot € 500,- is meestal al genoeg voor een ondernemer in een ontwikkelingsland om een eigen bedrijfje te beginnen of om door te groeien. Vaak lost een ondernemer wekelijks of maandelijks een gedeelte van de lening af. In de praktijk betekent dit dat veel ondernemers geholpen worden. Een belegging bij Oikocredit wordt namelijk steeds weer opnieuw uitgeleend. En als een bedrijfje groeit, kan een ondernemer mensen in dienst nemen. Op die manier profiteren steeds meer mensen van één belegging. Met recht een belegging met oneindige impact!

Stichting Beheer Oikocredit Nederland Fonds is als beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds opgenomen in het register van de AFM. Het Oikocredit Nederland Fonds is een beleggingsfonds en er zijn risico’s verbonden aan een belegging in het fonds. Meer informatie over deze risico’s vind je op hier.

Bovenstaande artikel werd gepubliceerd in Genoeg 115 in de rubriek Genoeg voor elkaar: Genoeg komt in actie voor een betere wereld. Samen met onze lezers krijgen we het voor elkaar.