Vergelijkingssites – handig, maar blijf alert

Je contracten lopen al een tijdje en je wilt minder betalen voor je vaste lasten. Op zoek naar een beter aanbod struin je diverse websites af. Waarschijnlijk duizelt het je na een aantal minuten van alle mogelijkheden. Gelukkig zijn er vergelijkingssites. Maar hoe werken deze websites, en hoe onafhankelijk zijn ze?

Maak een duidelijk plan

Bereid je goed voor. Dat betekent dat je per product vooraf duidelijk je wensen op papier moet zetten, en daar niet vanaf moet wijken. Maak het jezelf niet te lastig en kies één, maximaal twee contracten waarmee je aan de slag wilt.

  • Bepaal de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan het vergelijken en hou je daaraan.
  • Bereid je goed voor en leg contracten en voorwaarden klaar.• Wat vind je belangrijk? Laat je niet verleiden door de prijs als je bijvoorbeeld groene energie belangrijk vindt. Is een bepaalde dekking voor jou cruciaal, lees dan goed de voorwaarden van de verzekering door.
  • Vergelijk minimaal drie vergelijkingssites. Spreek van tevoren met jezelf af hoeveel vergelijkingssites je wilt raadplegen en lees op verschillende forums en websites de beoordelingen. Is de vergelijkingssite onafhankelijk en volledig?

Meer weten? Het volledige artikel over vergelijkingssites verscheen in Genoeg 112. Download het artikel hier: geldzaken Genoeg 112 – vergelijkingswebsites