Kamperen in de regen

kamperen in de regen

TIPS – Gezin

Droog kamperen in de regen

Alweer regen in aantocht. Je zou bijna een last-minute vliegreis naar de zon boeken. Maar de ware kampeerder laat zich niet afschrikken. Hoe zorg je dat je natte kampeervakantie in Nederland niet in het water valt?

ACSI, bekend van de groene campinggids, heeft verschillende tips om het water uit de tent te houden:

– Hoekjes en kantjes van de tent kun je afsluiten met speciale tape.

– Een extra grondzeil zorgt ervoor dat er geen water door de bodem dringt.

– Doorlekken van het tentdoek voorkom je door ervoor te zorgen dat er geen spullen tegen de tentwand drukken, zoals tassen en luchtbedden.

– Natte kleding leg je in één hoek van de voortent, zodat niet ook de rest van de tent vochtig wordt.

VARA Kassa heeft ook een paar nuttige tips:

– Als het mogelijk is en de campingeigenaar het toestaat, zou je de grond rond je tent wat los kunnen woelen. Stroomt er water richting je tent, dan kan verdwijnt het makkelijker in de grond.

– Voor eigenaren van kleine tentjes is een zogeheten tarp heel handig. Het is een groot doek dat je over de ingang van de tent kunt spannen. Je kunt dan de deuren open ritsen, zonder dat het binnen regent. En je kunt bij regen onder de tarp koken.

Onweer

De ANWB raadt aan om bij het opzetten van de tent al rekening te houden met mogelijk noodweer.

– Zet de tent niet op een laag gelegen plek, waar bij zware regenval plassen ontstaan.

– Vanwege de -overigens geringe- kans op blikseminslag kampeer je liever niet in het open veld, onder een boom of vlakbij een metalen afrastering. Komt het onweer dichtbij, dan schuil je bij voorkeur in de auto of in de campingkantine. Als die mogelijkheid er niet is, ben je het veiligst op een droge plek in de tent, zo ver mogelijk van de stokken vandaan.

Meer kampeertips vind je in het dossier van Genoeg 80.

Tekst: Ilse Ariëns