Handig inrichten: zo maak je thuis een budget-kantoor

Veel mensen werken vanuit huis. Als je geluk hebt, heb je een kamer in je huis vrij voor een echt kantoor. Of je maakt een hoek in je woon- of slaapkamer vrij voor dat doel. Maar hoe richt je dat budgetvriendelijk in? Genoeg werkt alweer jaren vanuit een woonkamerkantoor, nadat we een gehuurde ruimte vanwege bezuinigingen hadden opgezegd. Onze uitdaging was om thuis een fraai budgetkantoor te maken.

We hadden ons ten doel gesteld om met zo min mogelijk nieuwe spullen het hele kantoor in te richten, nadat we onze gehuurde kantoorruimte hadden opgezegd. Dat was best een opgave; we moeten er met 3 mensen kunnen werken, bestellingen verwerken en het liefst ook kunnen vergaderen met de complete redactie (én potluck-lunchen). We besloten eerst de zolder van ons huis eens op te ruimen, want die stond boordevol spullen. En wat bleek; we konden ons hele kantoor inrichten met alles wat er nog op zolder stond. Een oud bureau werd weer ingezet. En een brede plank op twee kastjes dient voor ons als tafel om de bestellingen op klaar te maken voor verzending. Het was ook leuk om oude spullen weer te zien en een nieuwe bestemming te geven.

Genoeg prikbord kantoor

Multifunctioneel

Het enige waar we niet op bezuinigd hebben zijn onze bureaustoelen. Wij maken er heel wat uren op, dus hebben we een paar goede uitgezocht in fijne kleuren, passend in ons allesbehalve saaie huiskamerkantoor. Om ruimte te sparen hebben we aan onze eettafel niet veel extra stoelen staan. Als we er met een groter gezelschap lunchen of vergaderen, en rollen we gewoon de bureaustoelen naar de tafel.

Inspiratieplek

Een groot langwerpig prikbord aan de wand gebruiken (en grote plaat foamkarton die we bekleed hebben met mooie stukken papier) we als inspiratieplek, waar we ‘mooie dingetjes’ ophangen die we tegen komen.

Voor de Genoegrubrieken Dat Doe Ik Lekker Zelf en Upcycle hebben we een aantal items gemaakt die nu ons kantoor ook heel gezellig maken. Nadat we die items hebben gefotografeerd nemen we ze gewoon zelf in gebruik:

Deze rollenorganiser stond in Genoeg nummer 122:

Je kunt Genoeg 122 bestellen, of lees het artikel online.

Het nachtkastje en het Genoeg bewaarkastje stonden in Genoeg nummer 114:

Je kunt Genoeg 114 bestellen, of lees het artikel online.