Paraplutas: Kapotte plu wordt ‘Misschientje’

kapotte paraplu

Er zijn met het barre regenweer weer heel wat parapluutjes gesneuveld. Maar daar weten we wel raad mee: maak er een ‘misschientje’ van, een mooi woord voor zo’n handige paraplutas.

Een ‘Misschientje’ is een klein tasje strak opgerold in een klein zakje. Past in elke handtas, voor als je ‘misschien’ iets gaat kopen. Zo kun je de plastic zak weigeren in de super, op de markt en waar dan ook. De plastic afvalberg vergroten is zeker niet aan de orde in een tijd waarin in de stille oceaan een ‘plastic eiland’ drijft van een oppervlakte groter dan de Verenigde Staten. Al die miljoenen mensen met een ‘misschientje’ doen er echt wel toe.Een ‘misschientje’ past in elke handtas

misschientje gemaakt van paraplu

Zo gemaakt

Het doek van een kapotte paraplu is oersterk en soepel, perfect materiaal voor zo’n klein oprolbaar tasje. Haal de steekjes voorzichtig los met een puntig schaartje en maak het doek los van het frame. Maak van de stof vervolgens een handige tasje. Hier zie je nog een leuk voorbeeld. Misschien heb je ook het hoesje nog van de kapotte paraplu, dat kan dan meteen dienen als opberghoesje voor je nieuwe ‘misschientje’. En anders maak je zo’n hoesje nog even van een restje paraplustof.

hoesje

Tip en foto’s: Annemeiek van Deursen