Kringloop app


Web-Banner-Nov 940x433

HANDIG | Hergebruik

Kringloop app

Heb je een oude televisie over, of zoek je een tweedehands bankstel? Sinds kort is er een app voor het gratis doorgeven van spullen: iKringloop.

100 voetbalvelden aan spullen doorgeven

Iedereen maakt het geregeld mee. Je hebt een kinderbedje of bankstel dat niet meer gebruikt wordt, maar dat te mooi is om aan de straat te zetten. Op Marktplaats verwacht je er niets of nauwelijks iets voor te krijgen, omdat er tientallen veel mooiere bedjes of bankstellen worden aangeboden. Wat jou betreft mag iemand het gratis hebben, maar wie?

Het omgekeerde kan ook. Je zoekt een tweedehands televisietoestel en weet dat heel veel mensen nog zo’n oud bakbeestje uit het pre-flatscreen tijdperk op zolder moeten hebben staan. Maar hoe vind je die mensen?

De iKringloop app brengt vragers en aanbieders van gratis spullen bij elkaar. Als aanbieder kun je via de app een foto maken van je kinderbedje of bank en die met een paar simpele klikken in de etalage zetten. Als vrager kun je heel eenvoudig zoeken naar wat bij jou in de omgeving wordt aangeboden.

Op het moment dat we dit stukje schreven, was het aanbod nog niet groot. Het zal ermee te maken hebben dat de app nog bekend moet worden het grote publiek. De makers verwachten er op termijn veel van. Ze hopen dat er ‘100 voetbalvelden aan spullen’ worden doorgegeven.