Smart met je phone: spaar het milieu en je portemonnee

sim onlyEen smartphone is voor de meesten van ons onderdeel van het dagelijkse leven. Je wilt dat je toestel goed werkt en dat je ermee kunt bellen en internetten. Dat zijn de belangrijkste eisen die je stelt aan een mobieltje. Veelal sluit je voor de betaling van een smartphone een contract af voor een of twee jaar. Maar waarom zou je na afloop van je contract een nieuwe smartphone kopen?

Loopt je telefooncontract af? Kies dan niet automatisch voor niet voor een mobiel abonnement met een nieuw toestel. Doe dat alleen als je huidige smartphone het niet meer doet of echt te oud en te traag is om optimaal te functioneren. Werkt je mobieltje nog goed? Dan is een Sim Only-abonnement in meerdere opzichten een betere keuze .

Denk aan het milieu

De keuze voor een van de mobiele abonnementen zonder telefoon is snel gemaakt als je beseft wat de milieuschade is die ontstaat door de productie van al die nieuwe mobiele telefoons. Elke mobiele telefoon bevat coltan, een waardevol materiaal dat onder meer te vinden is in Congo. Dat is precies het gebied waar gorilla’s en chimpansees in het regenwoud leven. Het leefgebied van deze dieren wordt kleiner omdat voor de winning van coltan regenwoud wordt gekapt.

Een belangrijke bijdrage aan duurzamer telefoongebruik kun je zelf leveren; koop alleen een nieuwe telefoon als je die echt nodig hebt en kies dan bijvoorbeeld een refurbished iPhone. Dat zijn tweedehands iPhones, die door een professionele partij zijn gecontroleerd op schade en mogelijke defecte onderdelen. Deze worden vervangen, zodat het toestel vaak niet van nieuw te onderscheiden is. Veel winkels geven er weer 2 jaar garantie op, dus ben je verzekerd van een goed werkende telefoon. Ook dan is je oude mobieltje nog van waarde: denk aan het recyclen van je mobiele telefoon.

Je oude mobiel doneren: 3 keer goed!

  1. Ieder mobieltje dat gerecycled of hergebruikt wordt, helpt de vraag naar coltan te verminderen en spaart zo het leefgebied van de apen.
  2. Je helpt mee de bewustwording te vergroten door mobieltjes in te zemelen, lees hier hoe dat in zijn werk gaat
  3. Elk ingeleverd mobieltje levert een vergoeding op die geschonken wordt aan het Jane Goodall Instituut.

Voordelig Sim Only

Niet alleen het milieu is beter af als je zo lang mogelijk doet met je mobieltje. Je bent ook veel voordeliger uit door voor een Sim Only abonnement te kiezen.