Bedankje voor juf of meester


HANDIG

Bedankje voor juf of meester

Maak zelf een leuk bedankje voor juf of meester en  verdien 20 euro per jaar per kind

Over twee weken begint de zomervakantie, (klik hier voor de vakantiedata per regio).  Er is de laatste jaren op basisscholen een traditie ontstaan om juffen en meesters op de laatste schooldag een cadeautje te geven. Je kunt besparen door niet mee te doen, maar dat is natuurlijk niet leuk. De meeste juffen en meesters werken met hart en ziel, en alles wat hen stimuleert de moed erin te houden is meegenomen.

Dus… wel zorgen voor iets leuks, alleen, wie zegt dat het ook duur moet zijn? De leukste cadeautjes zijn persoonlijk.

Zelfmaakcadeautips

  • Laat je kind een echte leuke tekening maken. Een ons bekende juf vindt dat, of een ander zelf geknutseld cadeau, absoluut het leukst.
  • Bak een lekkere cake en schrijf met (chocolade)glazuur: ‘Bedankt juf!’ Voor glazuur heb je geen dure pakjes nodig. Zeef 3 eetlepels poedersuiker in een kommetje en doe er met een lepel steeds een klein beetje water bij tot het dik-vloeibaar is. Of limonadesiroop voor gekleurde glazuur. Voor chocoladeglazuur cacao mengen met de poedersuiker.
  • Koop een tubetje porseleinverf en een eenvoudige mok die effen wit of licht gekleurd is. Misschien kun je een bestaande mok gebruiken. Laat je kind iets tekenen op de mok. Misschien zelf de naam van de juf of meester erop schilderen. Van een kleine peuter of kleuter kun je misschien een handafdruk op de mok maken. Dezelfde dingen zijn mogelijk met een simpele vaas. De mok kun je vullen met hartesnoepjes (€ 0,59 voor 250 gram) en inpakken in transparant pakpapier.
  • Misschien met de hele klas iets geven? Laat alle kinderen een A4-tje vullen met een tekening of een leuk bericht voor de juf (‘bedankt voor het fijne schooljaar’). Fotootje van het kind erbij. Deze blaadjes in insteekhoezen doen en verzamelen in een leuke map.
  • Een vaas beschilderen  met glas- of porseleinverf (‘veel liefs van klas 2009-2010’). Maak 25 kaartjes met een gaatje erin geperforeerd. Laat alle kinderen/ouders thuis iets leuks op het kaartje schrijven. Koop evenveel bloemen als er kinderen in de klas zijn en laat de kinderen kun kaartje met een strik aan een bloem binden. Zo geven alle kinderen een bloem plus iets eigens. Maar, dat is misschien meer iets voor een jarige juf, want de meeste onderwijzers gaan direct op vakantie. Dus dan is het zonde van de bloemen…

Tekst: Marieke Henselmans. Illustratie: Gijs Henselmans