Zo vind je de juiste klusjesman

klusjesmanEen renovatie binnen of rondom je woning laat je wellicht het liefst uitvoeren door een ervaren klusjesman. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en ben je verzekerd van een professionele aanpak. Denk bijvoorbeeld aan de hulp van een loodgieter bij het leggen van nieuw leidingwerk, de hulp van een elektricien voor het onderhoud aan de meterkast in huis, enzovoorts.

Het vinden van een vakman kan best lastig zijn! Hoe weet je zeker dat een klusjesman betrouwbaar is? Welke referenties heeft de vakman van andere klanten gekregen? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het vinden van een geschikte klusjesman voor jouw klussen.

Maak gebruik van een online platform

Tegenwoordig bieden steeds meer klusjesmannen hun diensten aan op een online platform. Een goed voorbeeld van zo’n platform is Zoofy. Op dit platform heb je de mogelijkheid om een nieuwe klus aan te melden. Vervolgens kunnen vakmensen op je verzoek reageren met een prijsindicatie of het verzoek tot meer informatie. Bij het platform zijn meer dan 6.000 vakmensen aangesloten, wat de kans zeer groot maakt dat je op korte termijn geholpen kunt worden. Vergelijk het met het bellen van een taxi!

Informeer bij de buren en familie

Naast de mogelijkheid om een online platform te gebruiken voor het vinden van de juiste klusjesman, kun je ook eens bij buren en familie informeren. Met welke partijen hebben zij goede ervaringen. Welke partijen zijn minder goed bevallen? Het kan je helpen om tot het juiste bedrijf te komen voor de uitvoering van de klussen in en rondom je woning. Het voordeel van het informeren bij de buren of familie, is dat je bij hen thuis een voorbeeld van een klus kunt zien die door de klusjesman is uitgevoerd.

Klusjesman in de buurt inschakelen

Een derde optie is het inschakelen van een bedrijf in de buurt. Nadeel hiervan is dat het doorgaans meer tijd kost om een geschikte partij te vinden, dan bij het gebruik van een platform. Daarbij zijn klussen die via het platform worden uitgevoerd over het algemeen verzekerd tot een bepaald bedrag. Dat geldt niet altijd, wanneer je de klus via een bedrijf in de buurt uit laat voeren. Denk bijvoorbeeld aan een particuliere klusjesman, die zwart werkt en niet goed verzekerd is voor de aangerichte schade. Het kan een belangrijke reden zijn om voor een klusjesman via een platform te kiezen.