Kampeertips


TIPS – Huis | Gezin

Kampeertips

 

Kamperen is populairder dan ooit. Het is goedkoop, eenvoudig en avontuurlijk. In de laatste Genoeg alles over kamperen in het dossier. Lees de extra kampeertips voor de echte vrijbuiter.

 

 

Tips van: Nienke van der Veen, de familie Kiel, Moneypenny

Tent fixeren
Koop een tent waar de binnentent aan de buitentent vast zit. Je kunt hem op een paar punten fixeren voordat je de stokken erdoor doet en je kunt hem zelfs bij harde wind (let op de windrichting) en bij regen snel en makkelijk in je eentje opzetten.


Zeiltje
Met een licht plastic zeiltje onder de tent blijft de onderkant schoon en droog en bij het inpakken heb je een werkvlak. Zorg dat ook de grond onder je voortent door het zeil is bedekt, knip de maat eventueel bij. Maar let op dat de randen niet onder de tent vandaan steken, anders krijg je water onder je tent als het regent.


Deurmat
Een oude krant in de voortent kan als deurmat dienen.


Knijpkat
Voor nachtelijke uitjes naar het toiletgebouw is een nieuwerwetse knijpkat (op veel plekken te koop) handig. Sommige mobieltjes hebben ook een zaklampfunctie!


Fietstas
Met een plastic zak in de fietstas, blijft die altijd droog en kun je bij regen de lege tassen op de fiets laten zitten.


Proviand
– Koop groenten die een tot twee dagen bewaard kunnen worden, dan hoef je niet elke dag boodschappen te doen.
– Doe margarine of boter in een afsluitbaar potje en vervoer onder in je fietstas waar de temperatuur het laagst is.
– Levensmiddelen afgesloten bewaren in een kunststof box met deksel van ongeveer vijf liter. De box kan ook als tafel dienst doen.
– Neem houdbare etenswaren mee van thuis, zoals pasta, bruine bonen, erwtjes in blik, ham in blik en vacuüm verpakte BBQ-worstjes. Dat scheelt boodschappentijd tijdens de vakantie.


Zitten en liggen
Wie niet op de grond wil zitten, kan een zogeheten tulpstoeltje meenemen: licht, behoorlijk comfortabel, goedkoop. Nadeel: de levensduur is niet erg lang.


Boekenruil
Trekkers ruilen onderling vaak de boeken die ze bij zich hebben. Zo zitten ze nooit zonder.


Proefkamperen
Wie nog nooit (in de vrije natuur) heeft gekampeerd, kan proefkamperen op een van de 21 terreinen van de Nederlandse Toeristische Kampeerclub (NTCK) aan de kust of in natuurgebieden. Kosten 5 euro per persoon.


Miniflesjes
Bij sommige drogisterijen en Xenos kun je kleine (lege) plastic flesjes en potjes kopen die je thuis zelf kunt vullen met (douche)gel, shampoo en (dag)crème. Veel goedkoper dan mini-verpakkingen van bekende verzorgingsproducten.

Alles over kamperen in het kampeerdossier in de laatste Genoeg. Bestellen kan hier.