Schil je rijk


HANDIG

Schil je rijk

 

Door je fruit zelf te snijden kun je makkelijk 1 euro per dag besparen. Het is dan ook nog eens verser en lekkerder. Verdien al snel 300 euro per jaar…

QUOTE

Diverse soorten fruit en fruitsalades worden tegenwoordig gewassen, gesneden en verpakt verkocht. Ook is er geprakt fruit te koop. Dat heet dan ‘fruitshot’. Het zit in kleine flesjes. Op die manier valt de onbegrijpelijk hoge prijs per liter misschien minder op. Dat kan lekkerder en goedkoper! Wat je nodig hebt is een eenvoudig maar goed keukenmesje, een dunschiller en een snijplankje.

Appels met peren vergelijken
Kant-en-klaar gesneden of geprakt is wel 4 tot 11 keer duurder dan nodig. Hoewel we hier letterlijk appels met peren vergelijken. Ik heb bijvoorbeeld de prijs van een bekertje vers sinaasappelsap vergeleken met een shotje Knorr Vie, en in die laatste zit ook groentesap. De vergelijking is dus niet helemaal eerlijk.

Geluk
Ik voeg aan mijn eigen fruithapjes ook fruit toe dat in de buurt gratis te vinden is, of fruit uit eigen tuin. Vorige maand waren er rode en zwarte bessen, op dit moment raap ik overal kleine pruimpjes. Dat soort gelukjes en voordeel zijn niet in een schema te vangen. Hierover later meer.

Tabel_snij

Tekst: Marieke Henselmans. Illustratie: Gijs Henselmans