Snel online advies zonnepanelen


NIEUWS

Snel online advies zonnepanelen

 

Aan het plaatsen van zonnepanelen zitten heel wat haken en ogen. Je dak moet geschikt zijn en ook subsidie aanvragen is geen sinecure. Om die te krijgen moet je installatie aan bepaalde voorwaarden voldoen en je moet er snel bij zijn. Om particulieren op weg te helpen, heeft Milieu Centraal een handige tool online gezet.

QUOTE

Met de tool ‘Advies op Maat‘ van Milieu Centraal kun je snel berekenen of het zin heeft om zelf zonnepanelen te plaatsen. Je ziet in één oogopslag of je dak geschikt is en wat de kosten en de baten zijn. Dat hangt onder meer af van:

– de ligging en hellingshoek van het dak
– de prijs-kwaliteitverhouding van de panelen
– het eigen stroomverbruik en eventuele teruglevering aan de energiemaatschappij

Subsidiepot
Ook de hoogte van de subsidie speelt natuurlijk mee. Subsidie voor zonnepanelen kan dit jaar worden aangevraagd vanaf 1 maart. Maar je moet er snel bij zijn, want op = op en afgelopen jaar grepen veel mensen mis.

Ook zijn er voorwaarden. Zo is het minimumvermogen om voor subsidie in aanmerking te komen 1000 wattpiek (was 601 wattpiek), mogen er geen tweedehands onderdelen in de installatie worden gebruikt en moeten de panelen binnen anderhalf jaar energie leveren.
Subdisie aanvragen kan via de website van Senter Novem.

Meer weten
Meer weten over zonnestroom en het plaatsen van zonnepanelen? In nummer 79 van Genoeg staat een uitgebreid artikel over zelf zonnestroom opwekken. Nummer 79 is te bestellen in de online genoegwinkel.