Verleng de zomer – haal je tuinmeubels gewoon in huis

leeshoekje van kampeerspullenMet weemoed nemen we afscheid van de zomer. Maar met wat slimme trucks haal je die zomerse relaxte sfeer gewoon naar binnen. Met je tuinmeubels en kampeerspullen creëer je eenvoudig je eigen relax-plek binnenshuis. Het is meteen een handige manier om spullen op te ruimen die het grootste deel van het jaar toch maar in de weg liggen.

Zit-ei tuinmeubelsUitgever Heleen van der Sanden maakt van de nood een deugd: ‘Mijn tuin is in de zomer mijn huiskamer. Dit retro-zit-ei behoort niet bepaald tot de bescheiden tuinmeubelen qua formaat: het ei past met geen mogelijkheid in mijn tuinschuurtje. Maar geen nood: ik geef mijn favoriete tuinstoel gewoon een plaatsje binnenshuis, met een paar grote planten ernaast waan ik me nog even in de tuin. In de zomer zet ik mijn zit-ei gewoon weer buiten.

Pop-up zitmeubel

kampeerspullen worden relaxplekGenoegredacteur Ilse Ariëns maakte een Pop-up zitmeubel van haar kampeerspullen

De basis maak je van stevige kratjes, pallets, een tafeltje of kastje. In dit voorbeeld heb ik een speelgoedkist gekozen.

Gebruik voor de zitting en als rugsteun tuinkussens of kampeermatjes.

Dek het geheel toe met een deken of slaapzak waar je eventueel een mooi dekbedovertrek omheen doet. Wat gezellige kussens erbij en relaxen maar.