Eieren uitblazen

eieren uitblazen

Pasen is de tijd om eieren te versieren. Je kunt ze natuurlijk koken en dan beschilderen. Maar uitblazen van de eieren is een eitje – als je weet hoe het moet. Je kunt je eier-kunstwerken dan veel langer bewaren. En een lekkere omelet bakken!

Uitblazen doe je zo:

Prik voorzichtig een naald in de ene kant van het ei, beweeg de naald voorzichtig heen en weer. Ben je door de schil heen, steek dan wat dieper de dooier stuk. Maak aan de andere kant van het ei ook een gaatje. Maak één gaatje iets groter dan het andere. Blaas door het kleinste gat voorzichtig de struif uit het het ei (vang dit op in een schoon bakje en bak er een lekkere omelet van). Het uitblazen is best vermoeiend.

Je kunt het ei ook leegblazen met een grote injectiespuit. Je hoeft daarvoor maar één gaatje te maken van 2 of 3 mm in de onderkant van het ei. Zuig de injectiespuit vol met lucht en spuit die lucht langzaam en voorzichtig in het ei. Door hetzelfde gaatje komt de struif naar buiten.

Spoel het ei voorzichtig schoon met lauwwarm water met wat groene zeep. Spoel net zolang tot het water helder is. Doe door het laatste spoelwater wat azijn. Laat de eieren goed drogen voordat je ze gaat beschilderen.