Floor Bussinks Tortellini

recept tortellini

HANDIG – Keuken

Floor Bussinks Tortellini 

met romige spinazie, geitenkaas en salieboter

Bij de familie Bussink koken de kinderen af en toe zelf. Dat is leuk en leerzaam, schrijft vader Bussink in zijn kookrubriek in Genoeg 91. Dochter Floor maakte tortellini met spinazie, geitenkaas en salieboter. Hier haar recept.

Ingrediënten

– 500 gram speltbloem

– 5 eieren

– 1 kg verse of 500 gram diepvriesspinazie

– 1 ui

– 200 gram ricotta

– nootmuskaat

– peper en zout

– 75 gram boter

– handvol salieblaadjes

– 300 gram geraspte oude geitenkaas

Zeef de bloem op een schone ondergrond, veeg het tot een bergje, maak daar een kuiltje in en breek daarin de eieren. Roer met een vork geleidelijk de eieren door het meel. Kneed vervolgens het deeg tot het soepel is. Laat het ingepakt in folie een uurtje in de koelkast liggen.

Vulling

Maak ondertussen de vulling. Fruit de ui, doe de spinazie erbij en laat die slinken. Giet de spinazie af en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Roer er de ricotta, geraspte nootmuskaat en peper en zout door.

Pasta maken

Haal het deeg uit de koelkast en maak er pastavellen van. Dit gaat het makkelijkst met een pastamachinetje: haal ze daar zo’n vijf keer doorheen, op een steeds dunnere stand. Bij gebrek aan zo’n apparaat gaat het ook wel met een deegroller, al kost dat wat meer moeite en is het lastiger om ze mooi dun te krijgen. Maak er vierkante vellen van 1 à 2 mm dik, 10 cm bij 10 cm.

Pastavellen vullen

Schep op elk vierkantje net naast het midden een desertlepel spinazievulling. Maak met behulp van een kwastje en wat water de pasta rondom de spinazie wat vochtig. Vouw het vierkantje dubbel van de ene hoek naar de hoek aan de overkant. Druk het deeg goed aan en druk het lucht uit de vulling. Rol met je duimen de rechte kant van de driehoek één slag naar binnen toe (richting de punt). Vouw dan de twee zijvleugels naar het midden (van de punt af) en druk ze goed op elkaar. Herhaal dit voor alle flapjes.

Flapjes koken

Kook ze in gezouten water, zo’n drie tot vier minuten. Verhit ondertussen de boter en laat de salieblaadjes kort meebakken. Serveer de tortellini met de salieboter en geraspte geitenkaas.