Mix je eigen zomerwijn

Schermafbeelding 2014-06-24 om 12.47.46

Heb je dit jaar zelf vlierbloesemsiroop gemaakt? Je kunt die gebruiken om zelf Hugo te mixen, een hippe frisse wijndrank. In juni bloeide de vlier. Van de kruidige bloemetjes kon je met wat suiker en citroen een heerlijke siroop maken. Het recept daarvoor vind je op onze website. De siroop is geschikt om limonade van te maken of om er je yoghurt mee op te fleuren. Maar kort geleden ontdekten we nog een andere toepassing: mixen met wijn.

Frisse cocktail uit Oostenrijk en Noord-Italië

In Oostenrijk en Noord-Italië gebruiken ze vlierbloesemsiroop voor het drankje ‘Hugo’. Vorig jaar schijnt het in Nederland hét hippe zomerdrankje te zijn geweest, maar bij Genoeg zijn we altijd wat slow in onze reactie op trends. Onlangs proefden we ons eerste glas, en ja, het was lekker! Hugo kun je kopen bij de slijter en in de supermarkt. Maar met een fles prosecco en vlierbloesemsiroop maak je het makkelijk zelf. Het hoeft voor deze mix geen dure prosecco te zijn. Een redelijke fles van deze bubbeltjeswijn koop je al voor rond de 3 euro.

Nodig:

  • prosecco
  • vlierbloesemsiroop
  • citroen (of limoen)
  • bubbelwater
  • ijsblokjes en eventueel wat blaadjes munt.

Doe een scheutje vlierbloesemsiroop (ca 20 ml) in een groot wijnglas. Giet er ca 100 ml prosecco bij. Doe er ijsblokjes in en vul de rest van het glas met bruisend mineraalwater. Garneer met een blaadje munt en een schijfje citroen of limoen