Zelfmaakzuivel

HANDIG – Keuken Zelfmaakzuivel   Wie melk zegt, zegt boter, kaas, karnemelk, yoghurt, kwark, toetjes en drankjes. Van Monatoet tot Yakultprut, wat er lekker en gezond aan zuivel is, weten we zelf wel. Daar hebben we geen voedselwetenschap voor nodig. We maken thuis yoghurt, hangop en cottage cheese.  

Lees meer »

Plaatvlaai van gratis pruimen

HANDIG – Keuken Plaatvlaai van gratis pruimen   De slager op de hoek kreeg een hele hoop pruimen van een meneer die een pruimenboom in de tuin heeft staan. Wat doe je met pruimen? Tja, dat hoef je mij niet te vragen: pruimenpannenkoek, pruimenjam, pruimen uit het vuistje en… een open pruimenplaatvlaai per strekkende meter!    

Lees meer »

Gevulde uien

HANDIG – Keuken Gevulde uien   We komen om in de uien uit de moestuin dus wordt er van alles van ui gemaakt. Gevulde uien is een aanrader… Een lekker recept met aardappel en spekjes. Geglaceerde worteltjes en rabarber maken het menu af.  

Lees meer »

Zelfgemaakt: tijmsiroop

HANDIG – Keuken | Zelf doen | Gezondheid Zelfgemaakt: tijmsiroop   Van tijm maak ik een siroop voor de winter. De ontsmettende antibacteriële werking helpt tegen luchtweginfecties.  

Lees meer »

Toch komkommers eten

HANDIG – Tuin | Keuken Toch komkommers eten   Door de ehec-crisis in Duitsland zijn overal in Europa de komkommers spotgoedkoop.Weinig mensen durven die overheerlijke en toch echt onterecht verdacht gemaakte groente nog te eten. Doodzonde. Daarom hier een heerlijk fris inmaakrecept voor komkommers – voor bij de boerenkool in de winter.  

Lees meer »