Vegetarische BBQ-dag

vegetarische barbeque

Nog even en dan staat het barbecueseizoen weer voor de deur. Doe mee aan de Nationale VegeQdag. Bezoek in juni (data volgen zsm) één van de georganiseerde vleesloze barbecues of organiseer een veggie-barbecue in je eigen achtertuin. Ook zonder vlees kun je lekker en gezellig barbecueën. Met de VegeQ wil de Vegetariërsbond laten zien hoeveel heerlijke vleesloze recepten er zijn. Vleesvervangers zijn een makkelijk alternatief, maar je kunt ook maïskolven, gepofte aardappelen of groentepakketjes boven het vuur bereiden.

Diervriendelijk en ook nog eens een stuk gezonder dan de gebruikelijke hamburgers met schaschliksaus.

In Rotterdam organiseert de Vegetariërsbond een vegetarische barbecue voor ruim 200 mensen. Daar is ook een proeverijmarkt met veel plantaardig lekkers. Deelname kost 20 euro (15 euro voor leden) en aanmelden kan tzt hier. Is er bij jou in de buurt een openbare VegeQ, dan zie je dat in de agenda, op de website van de VegeQ.

Maar het allerleukste is het natuurlijk als alle vegetariërs en flexitariërs door het hele land hun eigen vleesloze BBQ organiseren, gewoon in de eigen achtertuin met vrienden of buren. Recepten vind je op de sites van Vegatopia, deVegetariër of de Vlaamse nationale Veggie BBQ dag.