Op vakantie in eigen land… met een fietscaravan!

fiets caravannetjeEen caravannetje voor achter je fiets! Voor veel Genoeg’ers een ideaal beeld van op vakantie gaan. Lekker weg in eigen land, op de bonnefooi. Precies genoeg meenemen (meer kan ook niet in zo’n minikamertje op wielen). Een paar jaar geleden plaatsten we een plaatje van een prototype fietscaravan op Facebook. Wij werden verrast; deze post werd toen meer dan 300 keer gedeeld! Goed nieuws: hij is inmiddels te koop!

Er zijn drie versies van dit caravannetje te koop; een echte fietscaravan, een camper-versie en eentje voor achter een auto. Het ziet er ontzettend leuk en praktisch uit, en is van alle minimalistische gemakken voorzien. Je kunt er ook accessoires bijbestellen, zoals een zonnescherm, een tuinset(je) en zonnepanelen. Dit alles is natuurlijk niet gratis. In vergelijking met een kleine tweede handscaravan voor achter een auto ben je ongeveer hetzelfde kwijt. Maar dit lichtgewicht design-vakantiehuisje voor achter de fiets is voor liefhebbers moeilijk te weerstaan.

DIY fietscaravan

Als je handig bent kun je een caravannetje voor achter je fiets ook zelf bouwen. Paul Elkins uit de Verenigde Staten bouwde deze helemaal zelf, speciaal voor zijn momentjes voor zichzelf. Hij heeft de beschrijving en bouwplannen te koop op zijn site: Elkins DIY. Naast het bouwplan ben je volgens hem ongeveer € 135,- kwijt aan materialen. Mocht je aan de slag gaan, horen wij heel graag van je wat je bevindingen zijn! Je kunt ons altijd mailen: info@genoeg.nl 

Ter inspiratie nog wat voorbeelden: