Cursus permacultuur

permacultuur

HANDIG – Tuin

Cursus permacultuur

Op het terrein van De Kleine Aarde wordt van 17 augustus t/m 2 september een cursus permacultuur georganiseerd. Inschrijven kan t/m 31 juli.

Je kampeert op het terrein van de Kleine Aarde in Boxtel en leert alles over het ontwerpen van een duurzame leefomgeving.

Permacultuur is een vorm van ontwerpen waarbij je als mens wel ingrijpt in de natuur, maar daarbij veel ruimte laat voor voor planten en dieren. Je werkt mét de natuur, niet tégen de natuur. In een permacultuurtuin probeer je een gesloten systeem te creëren, waarbij je zo weinig mogelijk afval produceert en waarbij je ook geen nieuwe spullen hoeft aan te schaffen. Plantenafval gebruik je als compost, je vangt zelf regenwater op en je richt de tuin zo in dat elke plant een optimale omgeving heeft.

Tijdens de cursus leer je alles over het hoe en waarom van permacultuur. Je krijgt theorielessen, maar gaat ook zelf aan de slag. En voor wie dat wil is er de mogelijkheid je te verdiepen in specifieke onderdelen van de permacultuur. In bodemverbetering bijvoorbeeld of in ecologisch bouwen.

De cursus kost €500. Dat is inclusief eten, drinken en een kampeerplek voor je eigen tent. Sluit je de cursus succesvol af, dan ontvang je het internationeel erkende Permacultuur Design Certificaat.

Meer informatie vind je op  facebookpagina permacultuur en op de website www.cursuspermacultuur.nl

Tekst: Ilse Ariëns