Nodig al je vriendinnen uit voor een kledingruilparty

De lente is nu écht in het land! Tijd om ruimte te maken in je kledingkast en je eens helemaal in het (zo goed als) nieuw te steken, samen met je vriendinnen. Hoe doe je dat feestelijk en zonder diep in de buidel te moeten tasten? Gewoon, met een kledingruilparty!

Combineer je voorjaarskriebels met je opruimwoede en organiseer een kledingruilparty voor vriendinnen in alle soorten en maten! Hoe pak je dat aan? We vroegen het aan Heleen Litmaath, PR-medewerker van Genoeg:
‘De overgang van de seizoenen en dito garderobe is bij mij altijd een soort aardverschuiving. De koffers met de zomerkleding komen van zolder en de inhoud moet verwisseld worden met de winterkleding in de kast. De vloer ligt dan bezaaid met broeken, truien, jurken, hemdjes en shirts. Elk stuk wordt handmatig gekeurd: kan nog wel, niet meer, jaartje overslaan? En dit jaar ben ik 10 kilo afgevallen dus er kan heel veel weg (in mijn optimisme ga ik ervan uit dat het zo blijft ;)). Dus een prima moment om een kledingruilparty te organiseren! Ik heb online een leuke uitnodiging gemaakt, de uitnodigingen rondgestuurd en volgende week is het zover! En weet je hoe leuk het is om een keer een echte, persoonlijke uitnodiging in de bus te krijgen in plaats van een appje of mailtje? Héél erg leuk, volgens mijn vriendinnen :)’

Tip Kledingkast opruimen, zo doe je dat:

opruimenTrek je kledingkast open en haal alles er uit.
Maak drie stapels:

  1. Kan WEG (naar Sympany)
  2. BEWAAR (kan nog makkelijk een paar winters mee)
  3. RUIL (voor de kledingruilparty)

Echte uitnodigingen

Ook iets te vieren binnenkort? Als je duurzame uitnodigingen wilt verzenden kun je prima terecht bij Kaartenhuis.nl. Heleen Litmaath: ‘Ik kende deze site van vroeger, van de e-cards. Tegenwoordig kun je er échte kaarten maken. Deze worden gedrukt op FSC-papier. Wel duurzaam, maar niet duur: Kaartenhuis geeft een laagste prijsgarantie. Voor een setje van 10 kaarten betaal je € 0,45 per kaartje, voor 50 kaarten slechts € 0,35 per stuk. Je hebt de kaarten de volgende dag al in huis, en ze worden als setje naar je opgestuurd. Je hoeft dus niet alle verzendadressen op te geven. Dat scheelt een hoop verzendkosten omdat je zelf kunt kiezen of je ze uitdeelt of per post verzendt. Ik vind het ook prettig voor de privacy want ik deel mijn adressenbestanden liever niet online.’

Kaartenhuis heeft een eigen collectie met keuze uit tal van onderwerpen, bijvoorbeeld uitnodigingskaarten voor kinderfeestjes, en daarnaast kun je zelf je eigen kaart of uitnodiging maken, ook met eigen (foto)materiaal. Hieronder zie je de kaart die Heleen maakte.

voorkant kaart kedingruilpartyTips voor verder lezen:

Je kledingkast opruimen

Bestel het Kledingruilpakket met stappenplan, achtergrondinfo en leuke extra’s bij de Schone Kleren Campagne

Lees het Genoeg themanummer ‘Goed gekleed’, vol informatie en inspiratie voor een duurzame garderobe.