Tips voor koukleumen

koude

TIPS – Uiterlijk

Slimme tips voor koukleumen

De verwarming een graadje lager spaart geld uit en is goed voor het milieu. Maar wat als je een koukleum bent? Twee tips om – zonder dat iemand het ziet – warm te blijven.

Zelfs zomerjurkjes kun je nu doordragen

Tip 1: Afgeknipt t-shirt

Koop een paar aansluitende shirts met lange mouwen. Ideaal zijn thermoshirts, bijvoorbeeld van de Hema. Knip met een (stof)schaar de hals – en eventueel de rug – zo diep weg, dat het shirt niet meer boven je kleding uitkomt. Afwerken hoeft niet; bij tricot zal de geknipte rand nauwelijks gaan rafelen. Je hebt nu een onzichtbaar thermolaagje voor onder al je kleding. Zelfs zomerjurken of topjes kun je nu doordragen: themoshirt eronder, vest erover en niemand die het ziet.

Tip 2: warme voeten

Schoenwinkels en hakkenbars verkopen wollen inlegzooltjes die je voeten goed warm houden. In hoge laarzen draag je lekker dikke sokken, maar dat kun je ook doen in lage schoenen. Tricot sokken (gebreide sokken niet!) kun je staffeloos verknippen tot sneakersokjes die niet boven je schoenen uitkomen. Het is met deze tips in het achterhoofd handig om winterschoenen ietsje groter te kopen. Sowieso is dat aan te raden, want het is bekend dat je in strakke schoenen sneller koude voeten krijgt.